Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Lodówka Side by Side - Minimalna odległość od ściany dla pełnego otwarcia drzwi

(Temat utworzony: 02-12-2019 09:08 AM)
34089 Wyświetlenia
dr4x86
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

Chciałbym się dowiedzieć jaką muszę zachować minimalną odległość od ściany abym mógł wpełni korzystać z lodówki.

Tzn uzyskać pełne możliwe otwarcie aby wyciągać półki i szuflady.

Niestety nie mogę tego znaleźć nigdzie w instrukcji (zwymiarowane są tylko jedne drzwi a nie są one przecież równe)

Przykładowy model:  RS68N8220B1

SharedSamsung.jpg

Pozdrawiam

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
MarcinL
Voyager
Opcje

Cześć @dr4x86 ,

Dla lewych drzwi w modelu RS68N8220B1 musisz zostawić minimum 352mm :winking-face:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

18 Odpowiedzi
Rozwiązanie
MarcinL
Voyager
Opcje

Cześć @dr4x86 ,

Dla lewych drzwi w modelu RS68N8220B1 musisz zostawić minimum 352mm :winking-face:

Gadzet
First Poster
Opcje

A jaka jest minimalna odległość od prawej strony żeby swobodnie wyjąć szuflady?

0 Like
Michał_J
Voyager
Opcje

Cześć @Gadzet ,

Po prawej stronie ta odległość wynosi 470mm :smiling-face:

0 Like
Edekzelian
Apprentice
Opcje

A ile lodówka musi być wysunięta do przodu względem zabudowy meblowej (lodówka będzie we wnęce) by drzwi w pełni mogły się otworzyć, biorąc pod uwagę że będzie zostawione 5cm po bokach między lodówka a szafami na wymaganą wentylację. 

0 Like
PrzemysławK
Voyager
Opcje

Hej @Edekzelian.

12 cm powinno wystarczyć. Czyli dórne rogi korpusu lodówki (nie licząc drzwi), na równi z linią mebli. Pamiętaj, że będzie pochylona. 

0 Like
Edekzelian
Apprentice
Opcje

12cm to będzie aż nadto. Przy 12 cm to teoretycznie mozna nie robić odsunięcia 5cm na boki (wentylacja) Chciałem zapytać o minimalne odległości... Nie maksymalne 😃 

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Edekzelian lodówka powinna być wysunięta na grubość drzwi, czyli zależnie od modelu koło 9 cm.

0 Like
Marcin2020
Student
Opcje
Dzień dobry. Jak to jest z tym bocznym dystansem? Wszyscy mówią, że min. 5 cm ale w instrukcji tak naprawdę nigdzie tego nie ma. Jak to się ma do gwarancji.
0 Like
Edekzelian
Apprentice
Opcje

Jest jest, gdzieś tam w treści. Chodzi o to aby się drzwi otworzyły. Albo będziesz musiał wysunąć  lodówkę względem zabudowy o grubość drzwi... Dochodzi jeszcze kwestia wentylacji lodówki. Rozbiega się o chłodzenie parownika.

Ja mam tak rozwiązane, że mam wysuniętą poza zabudowę, natomiast sama lodówka nie jest dosunieta bokami do zabudowy/sciany - pozostawiony jest dystans wentylacyjny. Natomiast od frontu mam założone maskownice które ukrywają te szpary wentylacyjne :smiling-face: