Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lodówka SAMSUNG RSH7PNSW - nie działa dozownik wody

(Temat utworzony: 10-01-2022 09:55 AM)
603 Wyświetlenia
Psaidak
First Poster
Opcje

Witam, nagle przestał działać dozownik wody ..Sprawdziłem przepływ wody w rurkach aż do zaworu na dole lodówki, który również działa...Kostkarka działa prawidłowo...Wyłączenie z zasilania, reset czy też przytrzymanie dłuższą chwilę przycisku od dozowniku nie pomogło;/ Zmieniłem tez temp w zamrażalniku na jak najwyższą.. Jedyna dziwna kwestia jaką zauważyłem to to, że kostkarka naprodukowała więcej lodu jak zazwyczaj...

Pozostała mi jeszcze jakaś opcja poza serwisem???

0 Like
7 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Psaidak  Witam 

Resetowanie urządzenia odbyło się  poprzez odłączenie od zasilania na dłuższą chwilę?

Linia wodna nie jest zapowietrzona? 

Nie wyświetla się na wyświetlaczu żadna kłódka?

Psaidak
First Poster
Opcje

@PrzemekM Resetowanie odbywało się kilkukrotnie na różne sposoby, zarówno odłączeniem od zasilania jak i wyłączeniem dwoma przyciskami, kończąc na resecie innymi przyciskami na panelu sterowania...linia wodna sprawdzona została do zaworu dolnego, który również działa prawidłowo...Jedynie co zauważyłem to nie byłem w stanie tak jakby przedmuchać rurki już za zaworem, czyli nie było przepływu powietrza od zaworu dolnego do wylotu z dozownika, ale nie wiem jaka tam jest budowa wew. lodówki...  Na wyświetlaczu nie ma żadnego komunikatu ani kłódki...

0 Like
Psaidak
First Poster
Opcje

Po naciśnięciu guzika dozownika słychach charakterystyczny dźwięk jakby lodówka chciała dać mi tą wodę :face-with-tears-of-joy: , który po około minucie ustaje...to tak dodatkowo...

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DariaR  poprosimy o pomoc

HubertK
Expert
Opcje

@Psaidak Cześć! 

Dzięki za doprecyzowanie. W tej sytuacji pozostaje już kontakt z serwisem. Serwisant na miejscu zbada przyczynę takiego zdarzenia. Serwis dla Twojej lokalizacji znajdziesz pod tym adresem -> https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
Psaidak
First Poster
Opcje

Witam, miałem pomysł jeszcze rozmrozić zamrażarkę w nadzieji, że rurka przymarzła...co myślicie? w sumie 7 lat nie zamarzła to czemu miałaby nagle teraz?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Psaidak  Witam

Jak najbardziej dobry pomysł. Najlepiej odłączyć ją od prądu na 12 godzin

0 Like