Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Lodówka samsung rs7768fhcbc - ikona filtra nie znika po wymianie

(Temat utworzony: 26-09-2019 08:46 AM)
20496 Wyświetlenia
rudobrody1
Apprentice
Opcje

Witam, wymieniłem filtr wody na nowy i przytrzymałem przycisk wymiany filtra na lodówce, ale ikona wciąż się świeci, jak można ją wyłączyć? Ponadto po wymianie filtra na nowy zaczęła kapać woda z dozownika, bardzo powoli zbiera się kropla po kropli i kapie, ale jednak. Jakieś pomysły?

Z góry bardzo dziękuję!

Pozdrawiam

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Opcje

Cześć @rudobrody1 ,

Na jaki kolor świeci się ikona filtra? Jeśli na czerwono to spróbuj zresetować filtr przyciskając 3-5 sekund przycisk ICE TYPE. Jeśli filtr świeci się na niebiesko to tak będzie :smiling-face: Ikona filtra wyświetla się stale na niebiesko gdy jest użytkowany. Na kapanie zalecam odpowietrzenie linii wodnej. Przepuść przez dozownik ok 10 litrów wody i kapanie powinno ustać.

Daj znać czy pomogło.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

15 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Opcje

Cześć @rudobrody1 ,

Na jaki kolor świeci się ikona filtra? Jeśli na czerwono to spróbuj zresetować filtr przyciskając 3-5 sekund przycisk ICE TYPE. Jeśli filtr świeci się na niebiesko to tak będzie :smiling-face: Ikona filtra wyświetla się stale na niebiesko gdy jest użytkowany. Na kapanie zalecam odpowietrzenie linii wodnej. Przepuść przez dozownik ok 10 litrów wody i kapanie powinno ustać.

Daj znać czy pomogło.

rudobrody1
Apprentice
Opcje

Cześć @Aleksandra_S_W ,

Na początku ta ikona nie świeciła się w ogóle, dlatego myślałem że docelowo ma zgasnąć :smiling-face: masz racje świeci się na niebiesko, co do kapania twoja sugestia także rozwiązała problem. Dzięki bardzo! :smiling-face:

0 Like
Opcje

@rudobrody1,

Cieszę się że pomogłam. Dzięki za zaakceptowanie rozwiązania! Jest to dla mnie najlepsza nagroda :winking-face:

Gdybyś miał jakieś nowe pytania pisz śmiało.

Pozdrawiam

0 Like
sapmark
First Poster
Opcje

Witam. Kontrolka filtra nie świeci się ani na niebiesko ani różowo czy czerwono. Reset 3 sekundy był robiony. filtr został wymieniony. 

Coś poradzisz?

Marek

0 Like
rudobrody1
Apprentice
Opcje

Cześć, u mnie po kilku dniach tez zniknęła, na początku również się nie świeciła, zaświeciła się dopiero jak trzeba było wymienić.

0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @sapmark 
Podeślij zdjęcie. Sprawdzimy, jak to wygląda😎

0 Like
Members_DPbNX25
Student
Opcje

Witam, posiadam lodówkę RS65R5411B4. Został wymieniony filtr,  lecz nadal świeci się na czerwono ikona filtr.  Resetowała wg. Instrukcji. Niestety bez powodzenia. Co mam zrobić?

0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @Members_DPbNX25 

Może być włączona blokada panelu (kłódka na dole). Przed wyłączeniem wskaźnika filtra, warto ja zdjąć. Daj znak, czy pomogło.🙂

Members_DPbNX25
Student
Opcje

Cześć, pomogło.  Dziękuję 😄 Agnieszka.