Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Lodówka Samsung RL 34HGIH problem z chłodzeniem

(Temat utworzony: 12-10-2022 09:37 PM)
3296 Wyświetlenia
KrzysiekCh3
Apprentice
Opcje

Mam problem z moją lodówką Samsung RL 34HGIH.

Dzisiaj na wyświetlaczu na dźwiczkach, górna liczba z temperaturą chłodziarki (górna część lodówki) zaczęła migać. Mam zdecydowanie wrażenie, że przestało wewnątrz chłodzić.

Co to może być za błąd? Proszę o pomoc i poradę w rozwiązaniu tego problemu.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KrzysiekCh3  Witam

Czy odłączał Pan lodówkę od zasilania na kilka minut? Co dokładnie miga? Można ewentualnie wrzucić zdjęcie

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KrzysiekCh3  Witam

Czy odłączał Pan lodówkę od zasilania na kilka minut? Co dokładnie miga? Można ewentualnie wrzucić zdjęcie

KrzysiekCh3
Apprentice
Opcje

Wyłączałem ją tylko na moment przyciskiem włączania. Sprawdzę jeszcze raz, odłączając lodówkę całkiem od prądu, jak będzie.

Na wyświetlaczu miga cyfra z wartością temperatury, na jaką jest ustawiona chłodziarka. 

0 Like
KrzysiekCh3
Apprentice
Opcje

Odłączyłem lodówkę na kilka minut całkiem od prądu. Po tej czynności błąd na wyświetlaczu zniknął i według mnie chłodziarka pracuje normalnie.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KrzysiekCh3  Dziękuję za informacje,  cieszę się że wszystko już działa prawidłowo.  Życzę dalszego bezawaryjnego  korzystania z lodówki. 

Bobbini
First Poster
Opcje

dzien dobry mam podobny problem z lodowka samsung RL55VTEBG , taka sama sytuacja, zaczyna migac wskaznik temperatury chłodziarki i chłodziarka sie wyłącza. reset pomaga na kilka dni , poźniej sytuacja sie powtarza, zamrazarka w tym czasie dziala poprawnie, 

0 Like
WeronikaD
Expert
Opcje

Cześć, @Bobbini, w takim przypadku warto będzie zwrócić uwagę na to, czy uszczelka przy drzwiach lodówki prawidłowo przylega do ramy drzwi. W momencie, gdy urządzenie ma problem z osiągnięciem i ustabilizowaniem zadanej temperatury, przyczyną pojawienia się problemu może być właśnie uszkodzenie lub zdeformowanie tego elementu.

Bobbini
First Poster
Opcje
Czesc @WeronikaD dzięki za podpowiedź. Sprawdzę wszystko w takim razie. Pozdrawiam
0 Like