Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Lodówka Samsung RB36R872PB1 (odstęp)

(Temat utworzony: 12-01-2022 08:14 AM)
557 Wyświetlenia
WujekFroncek
Apprentice
Opcje
Dzień dobry,
Planuję zakup lodówki z serii Kitchen Fit. Docelowo będzie obudowana z boku i z góry płytami z MDF. W projekcie zabudowy uwzględniłem szerokość między płytami 60cm, w momencie gdy lodówka ma 59,5cm. W instrukcji jest napisane jednak, że zalecany odstęp z lewej i prawej strony to 5 cm. Czy nie zachowanie tego odstępu, pomiędzy bokami lodówki a płytami które będą je odbudowywać wpłynie na poprawne działanie lodówki? 
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@WujekFroncek  Dzień Dobry

To lodówka do obudowy. Można ją obudować zgodnie z rysunkami na stronie 64-66: https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201904/20190422190637041/DA68-03846Q-00_PL_MANUAL_USER...

Odległości po 5 cm należy zachować jedynie wtedy, kiedy nie zrobimy otworów po bokach na dole, umożliwiających cyrkulację powietrza.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 Odpowiedzi
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@WujekFroncek  Dzień Dobry

To lodówka do obudowy. Można ją obudować zgodnie z rysunkami na stronie 64-66: https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201904/20190422190637041/DA68-03846Q-00_PL_MANUAL_USER...

Odległości po 5 cm należy zachować jedynie wtedy, kiedy nie zrobimy otworów po bokach na dole, umożliwiających cyrkulację powietrza.

AdamJu
Navigator
Opcje
Tak, musi mieć odstęp bo chłodzenie jest na boki. Więc jeśli chcesz aby działała długo bez awaryjnie to MUSISZ zostawić 5a nawet 7 cm odstępu. Kolejnym błędem jest instalacja lodówek zaraz przy gorących piekarniach . Potem lament że się popsuło...samo. Jeśli jest to lodówka do zabudowy to w meblu musi być wentylacja na dole i z góry aby była cyrkulacja powietrza do chłodzenia
0 Like
WujekFroncek
Apprentice
Opcje

Dziękuję za informację. Rysunek w pełni rozwiewa moje wątpliwości. Stosując otwory z boku mogę zostawić po 2.5mm odstępu. 

0 Like