21-07-2020 02:24 PM
Witam,
Może ktoś z Państwa ma lodówkę Samsunga i podpowie mi czy u Państwa też jest taki problem. Mój model: RB41R7837S9
Mianowicie lodówka strasznie brzęczy świergoli, nagrałem to na filmie:
Brzęczy na oko jakoś przez 1 godzine potem 1 - 2 godziny spokoju.
Był serwis, Pan posłuchał, powiedział że brzęczy ale jest to normalne i wszystkie samsungi tak mają. Samsung reklamację odrzucił.
Kurde, daliśmy 3200 za lodówkę, myślałem że to już będzie jakaś lepsza, fajniejsza a w całym mieszkaniu ją słychać. W wieczorem jest tragedia, nie da się oglądać TV.
Miałem kiedyś starego polara, babcia ma jeszcze coś starszego (pewnie bierze tyle prądu co piekarnik i normalnie sobie buczą ale żaden nie stuka tak wysokim i donośnym dźwiękiem.
Nie wiem co robić? 3 koła wyrzucone chyba będą w błoto. Heh a sprzętu z samsunga mam za 14k, jak tak będzie za chwile z innymi rzeczami.
22-07-2020 01:51 PM
Witaj @Dzorc
Skontaktuj się z działem reklamacji firmy Samsung. Reklamacje są przyjmowane pisemnie.
Kontaktując się z działem reklamacji, załącz: dane adresowe, dokładne dane sprzętu, jeżeli to możliwe - kopię dowodu zakupu i karty gwarancyjnej, argumentację popartą dokumentami (opinia Autoryzowanego Serwisu Samsung) oraz Twoją propozycję rozwiązania sprawy.
23-07-2020 02:41 PM — edytowano 23-07-2020 02:42 PM
Kontaktowałem, odrzucają moje zgłoszenia.
Autoryzowany serwis nie wystawił mi opini.
24-07-2020 02:31 PM
Rozumiem, że serwis i dział reklamacji uznali, że lodówka działa poprawnie i opisane dźwięki są dla niej naturalne? Jeśli tak, to tak, to taka opinia jest dla nas wiążąca.
O kartę z wizyty możesz zawnioskować mailem: https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/?isVoc=true
28-07-2020 11:59 PM
Napisałem, zobaczymy czy dostanę jakiś protokół, oraz czy wasz technik był uczciwy i napisał o brzęczeniu (mówił że napisze).