Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lodówka RB37K63611L odległości

(Temat utworzony: 18-06-2017 04:02 PM)
2242 Wyświetlenia
Kris_
Explorer
Opcje

Witam

Nie wiem co robić do końca, pytałem się na chat-cie o odległości od ścian lub innych urządzeń i niby ma być zachowane 5cm choć w instrukcji nie ma o tym słowa. Czy jeśli w takim przypadku zachowam inne odległości lub wcale to czy w razie czego gwaracncja jest? W końcu montaż jest zgodnie z instrukcją (w innych jasno jest wskazanych że to ma być 5 cm). Wg poniższego obrazka mam zostawić 5 cm z tyłu i z jednej strony 26,4 mm.

co o tym myślicie

2017-06-18_15h59_26.png

0 Like
7 Odpowiedzi
MarekZ
Voyager
Opcje

Cześć @Kris_

Zgodnie z instrukcją modelu RB37K63611L faktycznie należy zachować 5 cm odległości, ale od tyłu. Po bokach wystarczy 1,6cm.

Odstępy te pozwolą stworzyć przestrzenie wentylacyjne które pozwolą utrzymać właściwą temperaturę lodówki.

Jeżeli przestrzenie te będą mniejsze, lodówka może się grzać, co może z czasem spowodować jej uszkodzenie. W takich przypadkach naprawa będzie wykonana odpłatnie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
8KF
Apprentice
Opcje

Witam

Jaki luz jest wymagany nad sprzętem jeśli pojawia się element zabudowy (model RB37K63611L)?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@8KF, już jestem z pomocą i Ci podpowiadam. Odstępy powinny być następujące:

5 cm z lewej i prawej strony;
5 cm od tyłu;
10 cm od góry.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

8KF
Apprentice
Opcje

Czyli powyższy wpis wprowadza w błąd???!!! Załączam również poniżej wpis MarekZ

Zgodnie z instrukcją modelu RB37K63611L faktycznie należy zachować 5 cm odległości, ale od tyłu. Po bokach wystarczy 1,6cm.

Odstępy te pozwolą stworzyć przestrzenie wentylacyjne które pozwolą utrzymać właściwą temperaturę lodówki.

Jeżeli przestrzenie te będą mniejsze, lodówka może się grzać, co może z czasem spowodować jej uszkodzenie. W takich przypadkach naprawa będzie wykonana odpłatnie.

0 Like
8KF
Apprentice
Opcje

Kolejna sprawa. Dzisiaj pan z infolinii Samsung wskazał, że nad lodówką wystarczy 5cm wolnej przestrzeni. Tył i boki również po 5 cm. Ma to uchronić przed utratą gwarancji. Czego się trzymać?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@8KF, spokojnie, już Ci wszystko tłumaczę. Nie wiem, skąd ten użytkownik wziął takie odstępy (pamiętaj, że na forum udzielają odpowiedzi zwykli userzy, tacy jak Ty). W instrukcji do tego modelu (https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201609/20160926154030399/DA68-03516W-01_PL_MANUAL_USER... strona 63) wyraźnie jest napisane, że po bokach i od tyłu ma być 5 cm odstępu. Natomiast te 10 cm od góry biorą się stąd, że każda wolnostojąca lodówka (a Ty masz dokładnie taki model) powinien mieć 10 cm odstępu od góry. Nie jestem w stanie Ci powiedzieć, dlaczego dostałeś inne informacje na infolinii.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

8KF
Apprentice
Opcje

Bardzo dziękuję. Konkrety cenna rzecz:-)

Pozdrawiam serdecznie, miłego dnia