Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lodówka RB36T675CS9 - dziwne dźwięki

(Temat utworzony: 09-11-2021 02:00 PM)
361 Wyświetlenia
snooper83
Journeyman
Opcje

Witam, dwa tygodnie temu zakupiłem lodówkę RB36T675CS9 (chwaloną w opiniach za cichą pracę i energooszczędność). Podejrzewam że z moją jest coś nie tak, gdyż wydaje dźwięki przypominające "wiertarkę udarową u sąsiada). 

Poniżej załączam nagranie dźwięku (0:01 oraz  1:03) - w tle słychać tykanie zegara ściennego - poza nim wszystkie dźwięki pochodzą z lodówki.

https://www.dropbox.com/s/t5bs6pnmnrgyss1/20211109_122457.mp3?dl=0 

W pracy mamy lodówkę SAMSUNG RB34K6100SS w której jedynie słychać cichutki szum powietrza po jej otwarciu.

Czy trafił mi sie wadliwy model ?

Zastanawiam sie nad reklamacją z tytułu rękojmi, gdyż takich dźwięków to nawet mój 21-letni Polar nie wydawał. 

Jestem zawiedziony nowym nabytkiem.

Nadmienię że lodówka została wypoziomowana zgodnie z zaleceniami producenta.

0 Like
9 Odpowiedzi
MadLunatic
Pathfinder
Opcje
Podejrzewam że agregat walnięty lub szaleje.Czy lodówkę masz dobrze ustawiona??Nie za blisko ściany.Gdzie kupowałeś??I czy od początku podłączenia tak było??
0 Like
snooper83
Journeyman
Opcje
Lodówka kupiona 2 tyg temu w Euro, od początku tak działa. Od ściany jest odsunięta ok 5 cm.
0 Like
MadLunatic
Pathfinder
Opcje
Kupiona jako nowa czy z wystawy??Moze uszkodzony ma kompresor.Kiedys rodzice też ale z media Marktu side by side kupili też z uszkodzonym kompresorem.Od samego początku buczała jak kombajn ale tylko gdy chłodziła.Serwis wymienił kompresor i było ok
0 Like
snooper83
Journeyman
Opcje

Kupiona jako nówka, zafoliowana fabrycznie.

0 Like
MadLunatic
Pathfinder
Opcje
Możliwe że podczas transportu cos się wydarzyło.Wiadomo że jak jest elegancko zapakowana to sie nie sprawdza w sklepie bo powinna działać.Reklamuj
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@snooper83  Dzień dobry

Czy lodówka została poprawnie skonfigurowana i ustawiona według instrukcji obsługi?

Jeżeli wszystko zostało poprawnie zrobione konieczna może być wizyta serwisu.

snooper83
Journeyman
Opcje

Złożyłem reklamację z tytułu rękojmi - czekam na odpowiedź sklepu.

0 Like
snooper83
Journeyman
Opcje

Tak, lodówka "odstała" ok 18 godzin zanim została uruchomiona. Zgodnie z instrukcją została też wypoziomowana. 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@snooper83  W takim razie pozostaje reklamacja w sklepie lub serwis u producenta