Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lodówka - masz ochotę na koszmar - to kup

(Temat utworzony: 01-04-2021 03:17 PM)
1254 Wyświetlenia
iwo1
Apprentice
Opcje

Dnia 23 lutego br. zgłosiłam usterkę lodówki ( na gwarancji, ponad rok ma). Na naprawę czekałam prawie dwa tygodnie, monter serwisu nie ma czasu na naprawy gwarancyjne. Wymiana kompresora

Działa trzy dni i kolejna usterka i kolejne czekanie. I ta sama historia z serwisem. Wymiana modułu inwertera. 

Jeden dzień i nadal nie działa. Serwis nie ma części, zmówili, trzeba czekać. (kompresor i parownik). I trzeba będzie znowu prosić Pana montera aby znalazł czas.

To już ponad miesiąc jak żyjemy z rodziną bez lodówki i nie wiadomo jak długo jeszcze. Za dwa dni Święta Wielkanocne i sklepy będą zamknięte. 

W Samsungu, wszyscy grzecznie odpowiadają: "przepraszam", "bardzo nam przykro"

a konkretnego rozwiązania, chociażby w postaci małej lodówki zastępczej to nikt nie wpadł na takie rozwiązanie. 

Jedyne co mogę zrobić to ostrzegać każdego kogo znam przed lodówkami firmy Samsung i "ich" serwisem, co zrobię używając wszystkich możliwych portali społecznościowych oraz opowiadając moją historię wszystkim znajomym i nieznajomym aby nikt nie musiał przechodzić przez takie piekło.

0 Like
13 Odpowiedzi
iwo1
Apprentice
Opcje

dlaczego nie odpowiada Pan/Pani na moje pytanie odnośnie trwającej naprawy?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@iwo1

temat dotyczący rękojmi również został wyjaśniony w wiadomości prywatnej. Proszę o sprawdzenie odpowiedzi, klikając w Pani profil (awatar na górze strony), a następnie wybierając pozycję Wiadomości.

Na chwilę obecną nie dostałem od Pani żadnej wiadomości zwrotnej w konwersacji prywatnej.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

iwo1
Apprentice
Opcje

Koszmar trwa

Wczoraj był Pan z serwisu. Wymienił kompresor i parownik (to już trzecia naprawa) (pierwsza dnia 05.03.2021 - wymiana kompresora: druga 30.03.2021 - wymiana modułu inwertora; 12.04.2021 - wymiana kompresora i parownika). Lodówka nadal nie działa, całkowicie nie chłodzi zamrażarka (jest w niej plus 14).

Żądam wymiany lodówki. 

W warunkach gwarancji (strona 26) punkt 7

"Klientowi przysługuje prawo do wymiany produktu przez Gwaranta, na nowy i wolny od wad, w przypadku, gdy:

- w okresie gwarancji dokonano trzech napraw gwarancyjnych wymagających wymiany podzespołów, a produkt nadal wykazuje wady;

Samsung zasłania się faktem, że serwis ma problem komunikacyjny z osobą dokonującą naprawy. Ja jako klient mam ponosić odpowiedzialność za ich problemy? Dokonane zostały faktycznie trzy naprawy, są trzy różne daty i podpisy dokonującego naprawy. Nie interesuje mnie to, że Pan naprawiający ma problem z komunikacją ze swoim serwisem. Czekam na odpowiedz trzy dni a następnie idę do prawnika oraz zgłaszam sprawę do organizacji zajmującymi się prawami konsumenta, zwrócę się także do mediów, może któreś będzie zainteresowane sprawą.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@iwo1, jak najbardziej rozumiem Pani sytuację, jest ona mocno niekomfortowa.

Z pozycji forum nie mamy narzędzi, aby jakkolwiek ją rozwiązać, natomiast, tak jak zaznaczyłem Pani w wiadomości prywatnej, przekazałem wszystkie powyższe informacje do odpowiedniego działu oraz dodatkowo zwróciłem uwagę, iż ze względu na swój charakter wymaga ona pilnego rozwiązania.

Ponieważ nie znam wszystkich procesów wewnętrznych dotyczących zgłoszeń serwisowo-reklamacyjnych, nie jestem w stanie potwierdzić, jakie kroki zostaną podjęte oraz kiedy Pani sprawa zostanie rozwiązana.

Mam jednak ogromną nadzieję i razem z Panią liczę na szybkie i pozytywne rozpatrzenie Pani zgłoszenia.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.