Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kompatybilność pralki z suszarką QDrive

(Temat utworzony: 12-06-2021 09:48 PM)
1078 Wyświetlenia
mike_cz
Student
Opcje

Dobry wieczór,
Czy moglibyście mi podpowiedzieć jak sprawdzić czy moja pralka jest kompatybilna i może byś sparowana z suszarką?

Oba modele QDrive, oba zarejestrowane w Smart Things.

Suszarka ma włączoną opcje "Sugestie cyklu automatycznego" ale niezależnie od tego co jest prane i tak suszarka włącza domyślny program bawełna. 

Ewa może ktoś mógłby wytłumaczyć jak to ma działać - instrukcja jest bardzo skąpa w tym temacie.

Modele:

Pralka WW90M74HN2A

Suszarka DV90T7240BH

Michał

0 Like
Anna164
First Poster
Opcje

Screenshot_2022-02-02-07-38-39-640_com.samsung.android.oneconnect.jpg

0 Like
Anna164
First Poster
Opcje

Screenshot_2022-02-02-07-38-21-815_com.samsung.android.oneconnect.jpg

0 Like
GosiaZ
Navigator
Opcje

@Anna164powinno to wyglądać tak: kończy się cykl prania, pokazuje się w aplikacji powiadomienie i wtedy należy nacisnąć "Wyślij do pralki". Jak to wygląda u Ciebie? Pokazuje się jakiś komunikat?

Anna164
First Poster
Opcje

W aplikacji pralki ma się pojawić komunikat 'wyslij do suszarki'?

0 Like
GosiaZ
Navigator
Opcje

@Anna164 W aplikacji pralki "wyślij do pralki", a w aplikacji suszarki - "wyślij do suszarki". Natomiast w przypadku informacji o programie Bawełna - czy to nie jest guzik w aplikacji w narysowanym bębnie? Na górze jest Planowanie, na dole program, który możesz kliknąć i wówczas wejdziesz na następną stronę, na której możesz wybrać inny program.

Anna164
First Poster
Opcje

Rzeczywiście w aplikacji suszarki pojawia się komunikat 'wyślij do suszarki'. Zrobiłam trzy różne prania i cały czas po wysłaniu do suszarki na suszarce pojawia się proponowany program 'bawelna'.

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

Czy możesz podesłać zrzut ekranu z tego?

Anna164
First Poster
Opcje

Screenshot_2022-02-03-17-25-00-387_com.samsung.android.oneconnect.jpg

0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @Anna164 

Do takiego sparowania oba modele powinny mieć Auto Cycle Link. Pralka: WW90M74HN2A nie ma tej funkcji, dlatego suszarka nie zaczyta programu automatycznie 🙃 Pozostaje stworzenie przepisu na pranie w aplikacji lub wybór programu ręcznie 🤔

JacobNovy
First Poster
Opcje

Witam czy mogę prosić o pomoc w tej samej kwestii... Mianowicie też po każdym zakończonym praniu, suszarka sugeruje program bawełna,

10BDA6AC-0E67-4241-ADDC-8A9091BC279D.png

co robię nie tak? Zakładam że powinna dobrać program odpowiedni do pralki... Moje suszarka to DV90T7240BH i pralka to WW90T754ABH

0 Like