Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kąt otwierania drzwi lodówki i zamrażalnika RB38A7B5E22

(Temat utworzony: 08-01-2023 02:00 PM)
1985 Wyświetlenia
Members_EHqVwMC
First Poster
Opcje

Witam,

Mam takie pytanie posiadam lodówkę model RB38A7B5E22. Przełożyłem stronę otwierania drzwi i pewna rzecz nie daję mi spokoju. Wszystko wygląda, że działa jak powinno aczkolwiek drzwi zamrażalnika i lodówki po maksymalnym otwarciu nie są na równi. Czyli maksymalny kąt otwarcia zamrażalnika i lodówki jest inny i jedne drzwi otwierają się szerzej niż drugie. Niestety nie zwróciłem uwagi jak było przed przełożeniem drzwi na drugą stronę. Nie wiem czy mogłem popełnić jakiś błąd podczas przekładania drzwi czy tak po prostu to powinno być. 

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

0 Like
3 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_EHqVwMC  Witam 

Dzrwi otwierają się do 105 stopni,jak na rysunku na stronie 37 instrukcji obsługi:

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202211/20221122223510532/DA68-04111Q-08_PL.pdf 

Należy się upewnić, czy uszczelki zostały obrócone o 180 stopni i prawidłowo ułożone. Być może tu jest przyczyna.

Screenshot_20230109_094447.jpg

Anna1981
First Poster
Opcje

Ja również przekładałam drzwi i otwierają się na około 105 stopni. Tyle, że przy takim kącie otwarcia nie można swobodnie wyciągnąć półek z lodówki - blokują się o drzwi, trzeba je wyciągnąć mocno pod skosem. Czy da się jakoś zwiększyć ten kąt? A może mogłam popełnić jakiś błąd przy przekładaniu? Teoretycznie każdy krok robiłam z instrukcją 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anna1981  Dzień dobry 

Pani Anno nie ma możliwości zwiększenia tego kąta.

0 Like