28-04-2017 01:06 PM
Witam - w niektórych sklepach ( np MyCenter ) jest informacja o tym że pralki Samsung mają 4 lata gwarancji.
Jednak brak tej informacji na oficjalnej stronie Samsung.
Jak to więc jest czy Samsung oferuje wydłużoną gwarancję - jeśli tak to na jakie modele i gdzie jest oficjalna informacja o tym.
Ważne jest też pytanie czy to jest gwarancja na całą pralkę czy tylko na wybrane częsci - to że jest 10 lat gwarancji na silnik nie interesuje mnie specjalnie skoro najczęsciej psuje się łożysko którego wymiana z bębnem jest nieopłacalna.
Bardzo proszę o odpowiedz - dla mnie to NAJWAŻNIEJSZE kryterium przy wyborze sprzętów AGD i zawsze korzystam z wydłużonych gwarancji fabrycznych ( a nie płatnych ubezpieczeń sklepowych )
Obecnie taką gwarancję oferuje np Candy - więc nie jest to moja fanaberia.
02-05-2017 10:44 AM
02-05-2017 01:59 PM – ostatnio edytowany 02-05-2017 02:04 PM przez MateuszN
Cześć @mihal
Niektóre sklepy oferują dodatkowe dwa lata ochrony na sprzęt Samsung. Jest to swego rodzaju wydłużenie gwarancji producenta. Często taka usługa jest już wliczona w cenę sprzętu w danym sklepie.
Po zakupie urządzenia otrzymujesz specjany kod aktywacyjny dzięki któremu po zarejestrowaniu urządzenia urządzenie dostaje dodatkowe dwa lata gwarancji.
Dodatkowo w tym momencie możesz samodzielnie zakupić usługę w naszych punktach serwisowych.
Poniżej znajdziesz link z warunkami usługi Samsung GUARD oraz informację, w jakich serwisach możesz ją zakupić.
http://www.samsung.com/pl/promocje/guard/serwis/