Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Głośna praca lodowki

(Temat utworzony: 18-05-2019 01:41 PM)
516 Wyświetlenia
yegolebi
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

Od tygodnia posiadam lodówkę BRB 260089WW, niestety nie jestem z niej zadowolony. Lodówka pracuje cały czas, co jak się już dowiedziałem jest normalne. Niestety pracuje głośno. Dźwięki ktore wydaje to ciągły "szum" pracującego silnika plus raz na jakiś czas odgłos przelewania lub trzaski. Dźwięki zdają się dobiegać z prawej strony.

Zgłaszałem problem na infolinii Samsunga, niestety Pan konsultant poinformował mnie że nie zarejestruje mojego zgłoszenia, odmówił rejestracji mimo tego że na to nalegalem. Dziwi mnie takie zalatwienie sprawy... Zostałem pozostawiony sam sobie z problemem, brakowało tylko tego żeby zakończył rozmowę słowami - "kupiłeś to się odwal." I nie, po zakończeniu rozmowy nie miałem możliwości oceny pracy konsultanta.

Posiadam również drugą, prawie identyczna lodówkę tylko w wersji wolnostojącej, tam dźwięki są podobne jednak nieporównanie cichsze, dlatego uważam że jednak coś jest nie tak.

Proszę o pomoc .

Pozdrawiam

0 Like
2 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@yegolebi  Tu jest jedno rozwiązanie jak zgłosić taki problem do sprzedawcy z tytułu rękojmi a nie gwarancji. 

https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/

RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @yegolebi,

Poniższe artykuły mogą pomóc namierzyć przyczynę głośnej pracy:
Odgłosy lodówki- normalne? Czy jest się czym martwić?

Głośna praca lodówki - przyczyny

Tak jak wspomniał vdsl - możesz zareklamować produkt również w ramach rękojmi. 

0 Like