Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Głośna praca lodówki RB37J5225SS

(Temat utworzony: 01-08-2021 08:51 PM)
350 Wyświetlenia
Kris3
First Poster
Opcje

Witam W lipcu 2019 zakupiłem lodówkę RB 37J Zgodnie z instrukcją odczekałem nawet parę dni Po włączeniu pracowała parę dni ale to normalne i po jakimś czasie zaczęły do mnie dochodzić dziwne odgłosy Ale może to ustąpi tak pomyślałem Niestety odgłosy się nasiliły i niestety minął czas na zwrot Więc skorzystałem z serwisu Przy zgłaszaniu dokładniej przyjrzałem się lodówce i wyszły jeszcze drzwi górne gdzie klej wyszedł spod poszycia Serwis wymienił drzwi Posłuchał odgłosów, spisał protokół i pojechał Zrobiłem następne zgłoszenie i serwisant po przyjechaniu posłuchał i rozebrał zamrażarkę i przykleił jakiś plasterek który ma wyciszyć odgłosy. Ot i tyle. Odgłosy nic się nie zmieniły Znowu zgłosiłem. Rozmowa z BOK dość trudna i Oni nic nie mogą polegają na serwisie Serwisant przyjechał, posłuchał i powiedział "Przecież chłodzi" i uznał za sprzęt sprawny. Dalej to tylko rozmowy i pisma Które nic nie dały. W lodówce jest takie dość głośne Bulgotanie Bull-Bull Bull-Bull a potem się zatrzyma zrobi pufff i znowu po bulgota. Jest to na tyle głośne że siedząc w salonie aż denerwuje. Pliki z nagraniem dzwieków wysyłałem do samsunga do serwisów gdzie serwisanci słyszeli to samo i był brak odwagi w podjęciu decyzji Bo jak samsung odrzuci reklamacje to serwis musi zapłacić. Nie wspomnę już że przy rozmrażaniu, tak mi wytłumaczono jest efekt pęknięcia, trzasku , tak głośny że potrafił mnie obudzić w nocy. Ale już się pogodziłem z niemocą szarego człowieka i odgłosami Czekam aż mi się po prostu zepsuje. Po moich doświadczeniach z firmą Samsung nie wiem co myśleć Żeby choć ktoś zweryfikował to co reklamuję i był dział badawczo-reklamacyjny żeby poprawić jakość i takie tematy rozwiązać Podesłać jakiś rejestrator i posłuchać czy klient mówi prawdę i się męczy z takim sprzętem a przez to poprawić wizerunek i jakość bo ktoś wypuścił takiego bubla i teraz nie chce się przyznać. Proszę o radę ew, pomoc w przekazaniu problemu w dobre ręce.

Pozdrawiam Krzysztof  

0 Like
4 Odpowiedzi
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Ja byłbym natrętny i zgłaszał dalej problem z żądaniem poważnego podejścia do problemu. Może spróbuj sam nagrać owe dźwięki, którymi będziesz mógł podeprzeć się.
0 Like
Kris3
First Poster
Opcje

Odgłosy nagrałem i wysłałem do serwisów i do BOK też i nic to nie dało Chyba nikt tego nie słuchał

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Kris3, możesz jeszcze spróbować napisać reklamację poprzez ten formularz: Klik. Dodaj jeszcze raz te nagrania, skan/zdjęcie paragonu i tabliczki znamionowej oraz opisz całą sytuację. Nie wiem, jaka będzie decyzja działu reklamacji, ale jest to droga, z której możesz skorzystać.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Kris3
First Poster
Opcje

Już podobną drogę robiłem z działem reklamacji Moje żale zostały skierowane do serwisu bo Oni mogą się opierać tylko na ich opinii. Choć jak to mówią stukaj pukaj a może otworzą. Zbiorę pliki i podeśle jeszcze raz, może trafię na kogoś z lepszym spojrzeniem.

Dzięki 

0 Like