05-11-2024 11:23 PM
Witam wszystkich,
Mam problem z moją pralką WW90T754ABT. Pralkę mam od dwóch miesięcy. Trzy dni temu zauważyłam, że podczas prania (oprócz momentu pobierania wody oraz wirowania) przez 90% trwania cyklu słychać dźwięk opróżniania bębna z wody, przez co działa znacznie głośniej. Po zatrzymaniu pracy i włożeniu ręki przez okienko czuję, że woda jest normalnie w bębnie i zakładam, że jest jej tyle, ile być powinno. Co mogę zrobić ze swojej strony użytkownika, nim zaangażuje w to serwis?
Pralka z pewnością działała przez te 2 miesiące inaczej - była cichutko, a głośnym momentem w całym cyklu było tylko wirowanie.
Pralka nie jest ani przeładowana, ani nie są w niej prane rzeczy inne niż ubrania i dziecięce pluszaki (nie prałam nigdy butów ani innych rzeczy, które ciężko uderzają w bębnie).
06-11-2024 09:17 AM
07-11-2024 01:37 PM
Czyściłam. Po przeczytaniu Pana komentarza stwierdziłam, że odkręcę jeszcze raz. Jest czysty. Tak, jak za pierwszym razem. Problem nie zniknął ☹️ Nadal szumi jakby się chciała opróżnić z wody przez większość cyklu ☹️
Czy mogę zrobić coś jeszcze jako użytkownik?
07-11-2024 02:26 PM
Cześć @Mafijna!
Rozumiem, że pralka podczas prania spuszcza wodę i pobiera ciągle nową? Czy tylko spuszcza przez 90% czasu małą ilość? Czy po przejściu całego cyklu ubrania są prawidłowo odwirowane? Nie zostaje woda w środku bębna? Sugerowałabym zerknąć do węży - czy nie są w żaden sposób zagięte i do wirnika. Za filtrem w komorze jest wirnik (ma kształt małego wiatraka) - można włożyć patyczek i spróbować nim delikatnie zakręcić.