Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czujnik drzwi w lodówce BRB26715CWW

(Temat utworzony: 30-05-2022 12:17 PM)
2565 Wyświetlenia
j442
First Poster
Opcje

Nowa lodówka BRB26715CWW. Po montażu z przełożeniem drzwi wygląda, że nie działa czujnik otwartych drzwi.

Lodówka z zamkniętymi drzwiami uruchamia alarm i nie gasi światła wewnątrz. Po jakimś czasie światło zupełnie przestaje działać, tzn. jest trwale wyłączone przy otwartych drzwiach. Pojawia się ponownie dopiero po odłączeniu zasilania i ponownym uruchomieniu. Jaka może być tego przyczyna ?

0 Like
7 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@j442  Dzień Dobry

warto w takim wypadku sprawdzić wiązkę przewodów w okolicy zawiasu. Czy nie została uszkodzona, czy jest prawidłowo wpięta. Kto wykonał przełożenie drzwi?

j442
First Poster
Opcje

Jaką wiązkę przewodów ? Lodówka nie ma wyświetlacza w drzwiach, tylko magnes na górnej krawędzi - zatem zakładam jakiś kontaktron wewnątrz panelu na górze obudowy lodówki. 

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@j442 Cześć!

Taki objaw może się również pojawić, gdy nie obrócimy uszczelki o 180 stopni przy zmianie zawiasów na drugą stronę. Wówczas może się pojawić nieszczelność, przez co czujniki mogą nie działac do końca prawidłowo. Czy zostało to u Ciebie zrobione?

j442
First Poster
Opcje

Tak obie uszczelki były obrócone o 180 stopni - lodówki i zamrażalnika. A tak przy okazji - jak rozpoznać bok uszczelki który powinien być od strony zawiasów ? Czym różni się ten który ma być od strony zawiasów od drugiego ? Jak obracam OK zwrócę uwagę jak było o ile mam obrócić - ale jak taką uszczelkę miał bym zdjętą to która strona jest która ?  Jak się upewnić czy fabrycznie założono w dobrą stronę ?

0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @j442 

Po samej uszczelce tego nie poznamy 😊 Jeśli uszczelka wymaga przełożenia, w środku zbiera się szron lub wilgoć. Skontaktuj się z infolinią: 801-172-678 lub +48 22 607-93-33, na pewno pomogą.

Darekkk
First Poster
Opcje

Witam , mam problem z moja lodówka samsung, oto lodówka jest nowa , po włączeniu co około 50 sek pojawia się sygnał dźwiękowy przerywany "pikanie " .

Co to może być 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Darekkk  Witam 

Jest to zupełnie normalne przy nowej lodowce. Musimy ustawić temperatury. :smiling-face: