Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Cykanie płyty indukcyjnej

(Temat utworzony: 17-06-2019 10:46 AM)
9845 Wyświetlenia
ekhm
Explorer
Opcje

Witam,

Mam płytę indukcyjną z multi strefą z lewej strony. Nie mogę rozgryźć dlaczego na tym polu nie mogę korzystać z patelni która zajmuje ok połowę tego pola - pojawia się cykliczne cykanie. Czy przyczyną może być że patelnia która jest nieco szersza niż to pole?

Pozdrawiam

0 Like
11 Odpowiedzi
Opcje

Cześć @ekhm ,

Z pewnością model urządzenia byłby pomocny :smiling-face:

Czy po postawieniu patelni pojawia się komunikat o braku naczynia? Czy patelnia się nagrzewa, czy zupełnie nie?

Naczynie zajmuje połowę całego pola flex czy połowę połowy?

Ostatnia kwestia to poziom mocy. Do poziomu 5-6 urządzenie pracuje pulsacyjnie, więc może pojawić się takie cykanie.

Daj znać na powyższe pytania i postaram się pomóc.

ekhm
Explorer
Opcje

Model urządzenia: NZ64K7757Bk

Filmik z działania urządzenia:

https://www.dropbox.com/s/a4ebkdyxtwk13nk/2019-07-03%2015.47.08.mov?dl=0

0 Like
Opcje

Cześć @ekhm ,

Dzięki za nagranie. Niestety nie mogę go otworzyć 😞 Spróbuję na innym komputerze i wrócę do Ciebie, gdy się uda.

0 Like
ekhm
Explorer
Opcje
Rozumiem że jeszcze się nie udało odtworzyć nagrania?
0 Like
Opcje

Cześć @ekhm,

Ostatecznie udało się :smiling-face: Nie jest to niestety normalna praca urządzenia. Jeśli z podłączeniem wszystko jest okej, skontaktuj się z infolinią. Na pewno pomogą.

0 Like
Izula
First Poster
Opcje

Nie dawno kupiłam ten sam model płyty i również słychać cykanie. Czy podzielisz się informacją co jest przyczyną  ? Czy reklamować?

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Izula pytanie jeszcze, jaki to rodzaj cykania. Możesz też podesłać filmik? Ogólnie sam dźwięk najczęściej związany jest z niskimi poziomami mocy i nie oznacza wcale usterki.

0 Like
Robath
First Poster
Opcje

Mam podobny problem z nową płytą indukcyjną NZ64K5747BK.

Cykanie występuje w trakcie używania multifunkcji niezależnie od ustawionego poziomu mocy. Przy czym grzeje naczynie bardzo powoli.

Poniżej link do filmu z pracy plyty

https://youtube.com/shorts/oFTAGVIMhmY

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeśli słychać następujące odgłosy:

• Odgłos trzaskania to może znaczyć że naczynia są wykonane z różnych materiałów.

• Gwizdanie - wykorzystywane są więcej niż dwa pola grzejne, a naczynia są wykonane z różnych materiałów.

• Brzęczenie - wykorzystywane są wysokie poziomy zasilania.

• Klikanie - występuje zmiana napięcia.

• Szum, buczenie: wentylator jest włączony.

Powyższe hałasy są normalne i nie oznaczają żadnej usterki.