Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wtyczka ST Zigbee

(Temat utworzony: 2 tygodni(e) temu)
147 Wyświetlenia
_svery_
Voyager
Opcje
Hej!
Czy macie może do polecenia dobrą wtyczke do ST na zigbee? Chodzi mi o to aby wtyczka komunikowała mi się bezpośrednio z centralką ST z pominięciem jakiś zewnętrznych systemów, bramek itp.

Dobrze by było jakby wtyczka posiadała funkcję mierzenia poboru prądu oraz ewentualnie jakby gniazdo nie było na typ F lecz na E. 
0 Like
15 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Hej, ja korzystam z Sonoff S26R2ZBTPE-FR. Mają gniazdo typu E, czyli z bolcem. Jeśli chcesz z pomiarem energii, to wydaje mi się, że gniazdka Merrosa mogą przesyłać takie dane do ST, a najlepiej działa Aeotec/SmartThings Outlet.
0 Like
_svery_
Voyager
Opcje
Meross jest na wifi a Aeotec ma zabójczą cenę dochodzącą do 200zł (xD) ten sonoff wyglada ciekawie mam ten sam model ale wersję na wifi.
0 Like
_svery_
Voyager
Opcje
A co myślisz o Ikea tretakt?
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
W sumie to zwykłe gniazdko na Zigbee takie jak Sonoff, tyle że w mniejszej obudowie. Jego recenzje możesz przeczytać na naszym blogu: https://smartthingspolska.com/2025/04/14/ikea-tretakt-nowy-model-smart-gniazdka-od-producenta-mebli/
0 Like
_svery_
Voyager
Opcje
plusem jest to ze ikea ma lepszy kształt
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
I tak raczej nie wsadzisz dwóch obok siebie, ale jest zdecydowanie mniejsze od Sonoffa. Ja swojego mam już chyba 2 lata.
0 Like
_svery_
Voyager
Opcje
Ikea jest też tańsza, ale to nie zmienia faktu że ani jedno ani drugie nie ma pomiaru ://
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
To może Eve Energy na Matter. Jest teraz na Amazonie za 128 zł jak masz Prime. Wyświetla zużycie energii w SmartThings. Musisz mieć Hub V3 lub Station, bo łączy się przez Thread. Znalazłem też na Allegro Lokalnie 79zł za nową sztukę.
0 Like
arapalski
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć Jest nowszy model IKEA INSPELNING, posiada pomiar energii. Cena 40 zł. Od kilku dni testuje i sprawuje się ok.1752052177574.jpg
Poznaj świat inteligentnego domu SmartThings.