Κλείσιμο

What are you looking for?

ακύρωση
Προβολή αποτελεσμάτων για 
Αντ' αυτού αναζήτηση για 
Μήπως εννοείτε: 

Αρχικό θέμα:

SmartThings Hub?

(Το θέμα δημιουργήθηκε στις: 15-11-2022 02:23 PM)
380 Προβολές σελίδας
IchigoGR
Voyager
Επιλογές
Καλησπέρα παιδιά. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τη χρησιμότητα ενός SmartThings hub από τη στιγμή που όλα μπορείς να τα κάνεις μέσω app? Δε βρίσκω πουθενά το λόγο που χρειάζεται για στήσιμο ενός έξυπνου σπιτιού, όλοι σχεδόν όμως αναφέρουν ότι αναβαθμίζει την εμπειρία σε σχέση με την απλή χρήση της εφαρμογής. 
9 Απαντήσεις
kountsis
Pioneer
Επιλογές
1) Δε φορτώνεις το wifi σου με παρεμβολές
2) χρησιμοποιεί ξεκάθαρο καλύτερο σύστημα zwave ή zigbee ξεχνάω ποιο. Δε λειτουργεί με wifi αλλά με άλλο μήκος κύματος.
3) λογικά θα αναβαθμιστεί με λειτουργία matter που θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη μιας και οι περισσότερες εταιρείες που βγάζουν smart home πράγματα, το υιοθέτησαν και πρακτικά θα καταργήσει τους τοίχους μεταξύ των οικοσυστημάτων apple homekit, smart things, google home, και amazon alexa.
4) μπορείς λογικά να το χρησιμοποιήσεις με home assistant που είναι open source και προσφέρει ΑΠΕΙΡΕΣ δυνατότητες για ό,τι μπορεί να φανταστείς αν ξες να το σετάρεις σωστά. Είναι διαδικασία αλλά αξίζει να το μάθεις γιατί σου λύνει τα χέρια.
NasosMitro
Hotshot
Επιλογές
Σωστος. Και λογω του #2 που εγραψες, καποια γκατζετακια οπως θερμόμετρο, αισθητηρες κινησης κτλ δεν συνδέονται απευθείας με τo app και χρειαζονται ενα hub.
Το λεω γιατι εχω κι εγω πολλα πραγματακια. Και hub.
IchigoGR
Voyager
Επιλογές
καταργεί κατά κάποιο τρόπο τα hubs από άλλες εταιρείες? Για παράδειγμα εγώ έχω ένα hub της Philips Hue (λάμπες switches) και ένα του switchbot (θερμόμετρο υγρασιόμετρο) Υπάρχουν έξυπνες πρίζες και κάμερες. Θα προσφέρει κάτι παραπάνω το Smartthings Hub?
Αυτό με το matter ανάθεμα αν έχω καταλάβει τι ακριβώς θα αλλάξει. Εφαρμογές που υπάρχουν σε google home θα γίνονται εύκολα προσθήκη και σε smartthings (θα δούμε πχ lg συσκευή να ελέγχεται από Smartthings?)
Έχω διαβάσει κάποια πράγματα για Home Assistant αλλά νομίζω είναι λίγο μπελαλίδικο για το στήσιμο του server. Και πιστεύω ότι με τα μέχρι χαρακτηριστικά έξυπνου σπιτιού που χρησιμοποιώ μήπως δεν αξίζει να μπω σε αυτό το τρυπάκι. Αν και με ιντριγκάρει γιατί φαντάζομαι ότι κάποιες ρουτίνες-αυτοματοποιήσεις που θα γούσταρα μπορούν να γίνουν μόνο με Home Assistant.
NasosMitro
Hotshot
Επιλογές
Καπως ετσι το σκεφτομαι κι εγω. Θα τα ελεγχουμε ολα απο το Smart Things.
Το θεμα ειναι, θα γινει? Γιατι ειμαστε κ Ελλαδα. ( ηδη αν κοιταξεις μεσα στο app λεει πως " εμφανιζονται μονο συσκευες που εχουν πιστοποιηθει σε Ελλάδα" )
Προσπαθησα να βρω προϊόντα ωστε να μπορω να τα ελεγχω απο εκει μεσα αλλα δυστυχως δεν υπαρχουν ολα εδω κ καποια ειναι ακριβα.
Οποτε κατέληξα στην Xiaomi . Καμερες,αισθητηρες, hub. Τα παντα συνδεονται εκει κ τα ελεγχεις απο το app. Φτιαχνεις ρουτίνες κτλ.
IchigoGR
Voyager
Επιλογές
Εγώ ξεκίνησα χρησιμοποιώντας το google home. Είναι συμβατό με πολλές εταιρείες αλλά υπάρχει θέμα στις ρουτίνες. Οπότε το γύρισα στο SmartThings αν και πάντα διάβαζα ότι το Google Home περισσότερο είναι ο assistant και ένα smart hub είναι ο εγκέφαλος ενός σπιτιού. δόξα το θεό μέχρι στιγμής όλα τα προϊόντα συνεργάζονται με SmartThings. Philips Hue, Switchbot, tapo (το οποίο φαντάζομαι τωρ με το matter θα μπορείς να βλέπεις και τις κάμερες μέσω smartthings). οι μεγαλύτερες εταιρείες πάντως έχω ανακοινώσει ότι θα κάνουν την αναβάθμιση και δε νομίζω να έχει γεωγραφικούς περιορισμούς.
IchigoGR
Voyager
Επιλογές
απλά η απορία μου εμένα είναι κυρίως αφού σχεδόν τα πάντα τα κάνεις μέσω samsung συσκευής (ρουτίνες + smartthings) για ποιο λόγο να χρειάζεσαι hub. συνδέονται κάπως αλλιώς τα ήδη προϋπάρχοντα hub με το smartthings hub και όχι μέσω wifi?
NasosMitro
Hotshot
Επιλογές
Ειναι καποιες συσκευές που οπως ειπε κ ο @kountsis πιο πανω, συνδέονται αλλιως κ οχι με wi fi.
Ας πουμε ο αισθητηρας κινησης κ παγιδες παραθύρων που εχω χρησιμοποιουν bluetooth. Εκει ερχεται το hub.
NasosMitro
Hotshot
Επιλογές
Τα συνδέεις κ μεσω του app μπορεις να τα ελεγξεις ολα ξεχωριστά κ να φτιαξεις κ αυτοματισμους.
Οσο για το Smartthings, καθαρα, λογικα ναι, οι μεγάλες εταιρίες θα μπουν.
NasosMitro
Hotshot
Επιλογές
Παντως μια απο τις πιο χρησιμες λειτουργίες του, ειναι η εύρεση συσκευης.