Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odkurzacz Powerbot i autoryzacja w aplikacji SmartThings

(Temat utworzony: 31-05-2019 03:17 PM)
466 Wyświetlenia
xgrey
First Poster
Opcje

Mam odkurzacz z serii VR7000 i jako tako połączyć się z aplikacją SmartThings mogę, ale nie przechodzi mi procesu autoryzacji i połaczenia z moim kontem.

Pojawia się informacja żebym się zalogował z kraju i konta do jakiego okurzacz był połączony za pierwszym razem.

Zakładam, że ktoś wcześniej łączył ten odkurzacz z jakimś kontem i go nie wyrejestrował, a ja teraz mam z tym kłopot.

Pisałem do wsparcia techniczneog w samsungu, ale ktoś uparcie mi odpisuje, żebym podesłał im logi z telefonu, ale przecież nie jest to problem z telefonem, poza tym mam użyć kodów serwisowych które działają tylko z telefonemi Samunga, a jak takowego nie posiadam.

Zna ktoś jakieś rozwiązanie tego problemu ?

Pozdr,

0 Like
28 Odpowiedzi
xgrey
First Poster
Opcje

Jeżeli ktoś tu czegoś nie rozumie i wypisuje głupoty to Ty.

Nie wiem kim dokładnie jesteś, ale mam nadzieje, że nie pracownikiem Samsunga bo to by były pieniądze wyrzucone w błoto.

Niby coś odpisujesz robiąc iluzoryczne wrażenie, że starasz się pomoc, ale tak na prawdę to rzucasz jakieś dziwne argumenty z routerem Netgear, teraz znów wmieszałeś w to Google które przechowuje jakieś informacje, ale co to diabła ma wspólnego z moim problemem ?

Podajesz mi jakieś rozwiązanie z VPN, a jak pytam czy jesteś tego pewien, to zamiast odpowiedzieć pomijasz to milczeniem i dalej rzucasz z kapelusza kolejne dziwactwa.

I jeżeli masz jeszcze raz zamiar odpowiedzieć na moją wiadomość, to proszę odpowiedz mi proszę kto w takim razie jak nie Samsung odpowiada za nałożoną blokadę regionalna na produkty i usługi Samsunga ?

Może Google ? a może Netgear ? a może kosmici ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie będę się rozpisywał jak działa VPN. Masz pytania co do twojego problemu napisz e-maila do Samsunga 

https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/

0 Like
xgrey
First Poster
Opcje

Nikt Cię nie prosił o opisywanie jak działa, tylko pytanie było czy jesteś pewien, że w tym konkretnym wypadku zadziała - nadal bez  odpowiedzi.

Kłania się czytanie ze zrozumieniem.

Dziękuje za adres ze stroną, kolejny raz jak byś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział, że już z tego korzystałem.

Brak słów...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Według mnie VPN zadziała bo zmieniasz IP Polski na Niemiecki serwer czyli kraj. Ale są ograniczenia w przypadku VPN Free.

Tak czytam ze zrozumieniem wiem że napisali Ci o przesłanie logów z telefonu.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@xgrey czy wysyłałeś faktycznie te logi? Pytam, bo to aplikacja ST na telefonie zarządza urządzeniami, ich komunikacją, dostępem do konta Samsung i zbiera logi, również te o pojawiających się błędach.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
xgrey
First Poster
Opcje

Nie, nie wysłałem logów gdyż.... nie posiadam telefonu Samsung i podesłane do mnie kody do wygenerowania kodów po prostu nie działają na telefonie innej marki.

Poza tym nadal nie widzę związku, problem i blokada jest po stronie serwera ST, a nie aplikacji.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
xgrey
First Poster
Opcje

Mogę tam pisać w j.Polskim, czy trzeba Angielskim ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@xgrey  Oczywiście że trzeba napisać po Angielsku.

0 Like