Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

IRobot Roomba a Smartthings

(Temat utworzony: 18-06-2023 04:20 PM)
1017 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Kondziorno
Journeyman
Opcje

Korzystam z aplikacji SmartThings. Obsługuje TV oraz wtyczki do żarówek. Niestety nie udaje mi się podłączyć IRoobota Roomba. Czy ktoś wie jak to zrobić?

0 Like

3 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Z tego co wiem do dla iRobota Roomba jest osobna aplikacja iRobot HOME i raczej będzie problem z połączeniem go do SmartThings dlatego że aplikacja służy do połączenia urządzeń Samsunga.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
arapalski
Samsung Members Star ★
Opcje
Aplikacja SmartThings obsługuje sensory Smart Home różnych marek, działające po protokole ZigBee, Z-wave, Matter czy Wi-Fi. Jednak dla urządzeń RTV i AGD jest zarezerwowana tylko dla produktów Samsung. I tylko one będą posiadały pełny zestaw opisywanych funkcji. Obsługiwane urządzenia możesz sprawdzić w aplikacji wchodząc w Menu >> Obsługiwane urządzenia.
Poznaj świat inteligentnego domu SmartThings.

Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Może temat już nieaktualny ale można połączyć Roomba z SmartThings przez IFTTT I virtual switch. Potrzebna jest jedynie centralka/hub SmartThings nawet V2 za około 100zł. Instalujemy sterownik Edge virtual devices i tworzymy wyzwalcze w IFTTT

7 Odpowiedzi
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Z tego co wiem do dla iRobota Roomba jest osobna aplikacja iRobot HOME i raczej będzie problem z połączeniem go do SmartThings dlatego że aplikacja służy do połączenia urządzeń Samsunga.
Kondziorno
Journeyman
Opcje
Dzięki może tak być jednak gniazdko Wifi nie jest produktem Samsunga a działa.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Może tak być, ale może być też na podzespołach Samsunga.
0 Like
Rozwiązanie
arapalski
Samsung Members Star ★
Opcje
Aplikacja SmartThings obsługuje sensory Smart Home różnych marek, działające po protokole ZigBee, Z-wave, Matter czy Wi-Fi. Jednak dla urządzeń RTV i AGD jest zarezerwowana tylko dla produktów Samsung. I tylko one będą posiadały pełny zestaw opisywanych funkcji. Obsługiwane urządzenia możesz sprawdzić w aplikacji wchodząc w Menu >> Obsługiwane urządzenia.
Poznaj świat inteligentnego domu SmartThings.
Kondziorno
Journeyman
Opcje
Dzięki za wszystkie info.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam.
0 Like
Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Może temat już nieaktualny ale można połączyć Roomba z SmartThings przez IFTTT I virtual switch. Potrzebna jest jedynie centralka/hub SmartThings nawet V2 za około 100zł. Instalujemy sterownik Edge virtual devices i tworzymy wyzwalcze w IFTTT