Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak możliwości zarejestrowania klimatyzatora AR09TXFCAWKNEU w SmartThings

(Temat utworzony: 09-07-2020 10:55 PM)
1139 Wyświetlenia
Gregorynyc
First Poster
Opcje

Witam.

Mam problem w zarejestrowaniu klimatyzatora w aplikacji SmartThings. Wi-Fi 2,4 , telefon S9+, klimatyzator łączy się z telefonem ale później w kontaktowaniu się z chmurą przy 75% kończy połączenie i pokazuje błąd.

Jeżeli ktoś ma jakieś rozwiązanie to proszę o pomoc.

0 Like
10 Odpowiedzi
PatrykG
Pioneer
Opcje

Cześć @Gregorynyc :winking-face:

Spróbuj zmienić hasło na Twoich routerze na łatwiejsze lub w celach testowych wykasuj hasło i ponownie sparuj urządzenia. Jaki błąd pokazuje aplikacja?

0 Like
Gregorynyc
First Poster
Opcje

Zmiana hasła nic nie dała. Podczas rejestrowania już w aplikacji w chmurze przy 75% się zatrzymuje i w aplikacji wyskakuje "Urządzenie nie odpowiada.Spróbuj dodać urządzenie ponownie." W drugiej próbie już nie łączy się z klimatyzatorem i przy 39% znów wyskakuje "Wystąpił błąd.Spróbuj ponownie dodać urządzenie." Po ponownej próbie z odcięciem zasilania włącznie do klimatyzatora wszystko się powtarza. Czytałem na forach i opinie o aplikacji smartthings że to nie tylko ja mam problemy z urządzeniami domowymi, bo inni urzytkownicy też mają problemy. Wychodzi na to że aplikacja wymaga naprawy.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gregorynyc  Napisz, jaki masz router, jaką masz wersje SmartThings w telefon i jaką  softu G965FXXU9ETF5 ?

0 Like
Gregorynyc
First Poster
Opcje

Witam. Router to Sagemcom Orange Funbox 2.0 S/N: N71618990002264, wersja SmartThings to 1.7.50-21, a wersja softu jest ta aktualna co napisałeś , aktualizacja 1 lipca 2020.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gregorynyc  Sprawdź, czy nie masz dopisanego IPv6 w loginie on może powodować takie zachowanie.

xxxxxxxxx@neostrada.pl/ipv6  https://test-ipv6.com/

0 Like
Gregorynyc
First Poster
Opcje

ipv6 było dopisane do daresu, ale zaznaczyłem opcję w ustawieniach na "Wymuś połączenie ipv4". ipv6 znikło już z adresu. Wszystko powtórzyłem od nowa. Klimatyzator odłączony od prądu na kilka minut, później włączony i odpalam aplikację SmartThings i wszystko się powtarza czyli znajduje klimatyzator później muszę wybrać dostępną sieć, wybieram i zaczyna się rejestrowanie klimatyzatora na koncie samsunga i przy 75% wyskakuje że urządzenie nie odpowiada i spróbuj dodać urządenie ponownie i niestety nie da rady tego już zrobić. Dochodzi do 39% i po chwili wyskakuje na telefonie ze wystąpił problem dotyczący łączenia z urządzeniem. Spróbuj wyłączyć je i włączyć ponownie przed dodaniem. Wszystko robię jeszcze raz i jest to samo.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gregorynyc  Wykasuj IPv6 i zapisz.

0 Like
Gregorynyc
First Poster
Opcje

IPv6 jest już wykasowane, jest tylko IPv4. Wczoraj już to robiłem i w dalszym ciągu nic to nie daje.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie ma pojęcia co może być nie tak. Może coś wymyśli jeszcze @arapalski ?

0 Like