16-11-2023 11:02 AM
Witam,
Generalnie to gorąco nie polecam zakupów przez oficjalny sklep Samsung, co do jakości Obsługi Klienta, to też pozostawia ona wiele do życzenia.
Sklep 31.10.2023 otrzymał zamówienie oraz płatność za telefon Galaxy S23. Mail z informacją, że zamówienie jest gotowe do odbioru w wybranym sklepie stacjonarnym dotarł 07.11.2023. Sklep jak się okazało jest w remoncie, a paczka została zwrócona do nadawcy. Żadnej informacji mailowej, żadnego telefonu, że punkt jest nieczynny. Do dnia dzisiejszego nikt z Obsługi Klienta, po wielokrotnych telefonach i mailach, nie potrafi udzielić informacji kiedy dotrze przesyłka. Status zamówienia również nie ulega zmianie. Pieniędzy nie mam, produktu też nie posiadam. Wygląda to na jedno wielkie OSZUSTWO!
NIKT nie jest w stanie udzielić żadnej konkretnej odpowiedzi, dosłownie NIKT. Pomijając fakt, że sklep internetowy wysyła zamówienie do swojego nieczynnego punktu stacjonarnego, to Obsługa nie raczy wysłać nawet maila z przeprosinami za tak duże opóźnienie w dostawie. Ze strony konsultantów zawsze ta sama odpowiedź, że nie mają więcej informacji oraz, że sprawa została przekazana "wyżej". To już ponad tydzień "walki", a zamówienia jak nie było, tak dalej nie ma.
Wiem, że jestem nic nie znaczącym klientem dla wielkiej korporacji, ale mimo wszystko wypada umieć się zachować wobec swojego klienta.
Kuriozalne jest to, że taki "gigant technologiczny" nie potrafi rozwiązać problemu z zamówieniem przez ponad tydzień czasu!
Brak już chęci do dalszej "walki". Każdorazowy telefon z konsultantem kończy się tą samą formułką, a na prośbę o połączenie z osobą decyzyjną / przełożonym, pada odpowiedź: "Nie mamy takiej możliwości".
Pozdrawiam
16-11-2023 11:18 AM
@Dan919, hej, podaj mi na priv numer zamówienia oraz imię i nazwisko, postaram się pomóc.
16-11-2023 11:40 AM
16-11-2023 11:49 AM
@kuuuucyk, obawiam się, że nie masz racji, interesuje. 😉
16-11-2023 03:13 PM
16-11-2023 03:20 PM
@Dan919, dlaczego znikome? Robię wszystko, żeby sprawę rozwiązać w najkrótszym czasie.
23-11-2023 04:01 PM
Witam po tygodniowej przerwie,
Po niemal codziennym kontakcie z Centrum Obsługi Klienta firmy Samsung, otrzymuje włącznie informacje:
- "sprawa została przekazana do działu",
- "Gdy uzyskamy odpowiedź zwrotną, niezwłocznie się skontaktujemy".
Jeżeli tak wygląda szybkie rozwiązywanie sprawy, której wina leży tylko i wyłącznie po stronie firmy Samsung, to aż strach pomyśleć jak długo czekałbym jeszcze na jakąkolwiek odpowiedź bez ingerencji z mojej strony.
Warto podkreślić, że firma nie dotrzymuje postanowień zawartej umowy! Punkt 4.4. Regulaminu internetowego sklepu Samsung jasno stwierdza, że dostawa Zamówień złożonych w Sklepie Samsung może potrwać od 1 do 14 Dni Roboczych. Termin ten minął 21 listopada, a zamówienia jak nie miałem, tak dalej nie mam.
Jak widać konsument zawsze musi spełnić wszystkie warunki umowy, a Samsung nie musi spełniać ich wcale. Kto przecież przejmowałby się własnym regulaminem? Na pewno nie firma Samsung.
Sprawa jest bardzo, ale to bardzo prosta do rozwiązania - trzeba po prostu wysłać klientowi urządzenie, za które zapłacił. Jednak dla całego działu ludzi zajmujących się taki sprawami jest to jak widać nie do pomyślenia.
Wszystko wskazuje na to, że firma Samsung wyłudziła ode mnie pieniądze oraz urządzenie odesłane w ramach programu Odkup. Wyłudzenie - oszustwo jest przestępstwem określonym w kodeksie karnym.
Mając powyższe na uwadze przestrzegam wszystkich przed zakupami w internetowym sklepie Samsung! Jeśli z jakiegoś powodu przesyłka nie dotrze, najprawdopodobniej jej nie zobaczycie.
Pozdrawiam
13-12-2023 11:33 AM — edytowano 13-12-2023 01:37 PM
Mam podobny problem. Udało Ci się to rozwiązać?
02-07-2024 10:04 PM
02-07-2024 10:31 PM