Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup smartfonu serii M lub A

(Temat utworzony: 08-02-2025 05:48 PM)
256 Wyświetlenia
Members_tUkz9eE
Apprentice
Opcje

Myślałem nad kupnem a55 ale wchodzi zaraz model a56 i nie wiem czy warto poczekać? Bo mi się nie spieszy. I który samsung serii A lub M ma najlepszy aparat? I jak z zdjęciami z przybliżenia w tych telefonach jest?

0 Like
12 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. Jeżeli nie śpieszy się Panu to zaczekałbym z zakupem ze względu na to że po wydaniu A56 model A55 stanieje.
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jeśli możemy poczekać z zakupem to lepiej zaczekać na A56. Od razu mówię, że zdjęcia z przybliżeniem nie są fantastyczne. Brak teleobiektywu to wada serii A. Myślę, że maksymalnie 3 krotne przybliżenie jest używalne w modelach z Serii A, oczywiście w dobrych warunkach oświetleniowych. Jaki Pan/Pani Posiada telefon obecnie?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Zdecydowanie bardziej proponuję Panu coś z serii A. Seria M o ile jest łudząco podobna do serii A, jest to tak naprawdę składak z kilku modeli.
Members_tUkz9eE
Apprentice
Opcje

Samsung m11 posiadam bo nie potrzebny był mi lepszy a teraz chciałbym aparat żeby był lepszy i ogólnie żeby telefon sprawniej działał. Ale porównując m11 do A55/A56 to przeskok chyba powinien być duży. Też nie wiem czy A56 będzie się opłacało kupić na starcie bo cena pewnie będzie duża na początku

0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Różnica będzie spora względem M11. Zobaczymy jaka będzie cena. Znając Samsunga to mogą być jakieś bonusy do telefonu przy premierze A56.
konradd86
Voyager
Opcje
A56 ma mieć te same aparaty tylne co A55, zmieni się tylko przedni aparat.
Warto więc poczekać na premierę A56 by kupić A55 w niższej cenie.
A56 na premierę będzie kosztował 1999 lub 2099
Ceny A55 z polskiej dystrybucji (najtańsze na ceneo to dystrybucja europejska) powinny spaść do 1300-1400 zł
Co do różnic A/M to A55 ma certyfikat IP68, którego M55 nie posiada.
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
A to już była premiera, że takie pewne informacje? To wszystko to są domysły, przecieki. Część może się potwierdzić, część może nie. Najtańszymi cenami na Ceneo nie można się sugerować, bo są pewne sklepy, które ściągają telefony z zagranicy i potem nie opcji takich jak ID rozmówcy i Spam, opóźnienia w aktualizacjach.
Dziewczynaa34
Pioneer
Opcje
Posiadam samsung a 55 i zdjęcia robi piękne :winking-face: polecam
0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Ja bym zaczekał na A56.
A55 miał premierę rok temu, a więc jest to już roczny smartfon, który jak A56 ma mieć 5 lat wsparcia i teraz kupując A56, otrzymujesz całkiem nowy smartfon, 5 lat wsparcia które dopiero zaczną biec, a nie już trwają od roku.
Różnica w cenie między nowym A55 5G, a A56 5G to ok 600zł. Dużo i mało. Biorąc pod uwagę to, że 600zł to spora część kwoty całkowitej, musisz podjąć decyzję sam. Czy oszczędzasz 600zł i kupujesz zeszłoroczny smartfon, czy jednak dokladasz 600zł i masz coś świeżego z serii A.
0 Like