Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Watch 5 Pro] Kiedy wysyłka zamówień w przedsprzedaży

(Temat utworzony: 29-08-2022 12:37 PM)
1246 Wyświetlenia
piqs331
Pioneer
Opcje

Ma ktoś jakieś sprawdzone info kiedy zaczną być wysyłane zestawy przedsprzedażowe? Zamówiłem 18.08. i do tej pory ani widu ani słychu. Pierwsze zamówienie z 10.08. zostało zrealizowane po tygodniu, ale jak się okazało, że nie ma w zamówieniu słuchawek to nie odebrałem.

ArekR79
Navigator
Opcje
Ja zamawiałem dla żony GW5 44mm 22.08 a dostałem go 25.08 wraz ze słuchawkami
AutoMichu
Journeyman
Opcje

Zamówiłem 12 sierpnia i w końcu dzisiaj po południu zmienił się status na "Przygotowanie wysyłki".

AutoMichu
Journeyman
Opcje

Nie dodałem, że rano dzwoniłem (rano łatwiej się dodzwonić) i pytałem, dlaczego czekam tak długo - może to miało jakieś znaczenie. Watch 5 Pro LTE.

0 Like
Twardx
Explorer
Opcje

Witam. Pomimo wystąpienia już otwartej i oficjalnej sprzedaży smartwatch 5 PRO LTE bardzo ciężko kupić ten model (zwłaszcza kolor czarny) w sklepach czy to internetowych czy stacjonarnych nie wspominając już o stronie Samsunga.  Czy ktoś może się orientuje kiedy nastąpi uzupełnienie magazynów ??. Rozmawiałem na chacie z pracownikiem Samsunga ale odpowiedzi były dyplomatyczne i enigmatyczne :). Rozumiem, że pewnie była gorąca przedsprzedaż produktu no ale przy już oficjalnej sprzedaży smartwatcha praktycznie nigdzie nie można go znaleźć. Zależy mi również, żeby go zobaczyć w jakimiś sklepie fizycznie (ubrać, przymierzyć) nigdzie w moim regionie nie ma. Samsung nie pierwszy raz robi premierę sprzętu i tak od razu brakuje ??.  To wydaje się trochę dziwne tak jak to, że np. według nie jednej recenzji wychodzi coraz więcej problemów z zegarkiem (produkt wychodzi na rynek niedopracowany). Mam tu na myśli np. problemy z asystentem google, ładowanie zegarka na zewnętrznych ładowarkach indukcyjnych jest podobno niemożliwe,  funkcja termometru nie uruchomiona na starcie  czy problemy z podpinaniem kart do płacenia przez NFC. Według recenzentów zegarek jest pomimo tego jednym z najlepszych smartwatch na obecnym rynku. Pewnie z czasem dopracują pewne rzeczy aktualizacjami. Po prostu trochę ciężko zrozumieć taką politykę. Nie dość, że smartwatch 5 PRO LTE jest o 350 zł droższy od swojego poprzednika watch 4 classic LTE w momencie premiery to dostajemy braki w magazynach i w dodatku drogi produkt nie do końca dopracowany. Napiszcie co o tym myślicie. bo mnie to trochę dziwi. 

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Twardx, nikt nie zna, kiedy dokładnie produkt pojawi się fizycznie w sklepach lub na magazynach, stąd też ta enigmatyczny odpowiedź. Ja zazwyczaj widziałem stanowiska produktowo-prezentacyjne w MediaMarkt, gdzie można było poklikać wszystkie premierowe produkty, nawet pomimo braku dostępności w sklepie/na stronie.

Co do problemów, to po kolei. Płatności — to była wina Google, nie działały również na zegarkach innych firm, ale Google już naprawiło. Z Asystentem chodzi bardziej o to, że niektórzy nie potrafili go poprawnie skonfigurować, dlatego nie działa, nie jest to żaden błąd. A co do ładowarek, to jeszcze przy serii Watch4 Samsung oficjalnie nie potwierdził wsparcia ładowarek bezprzewodowych, widocznie jest jakiś powód, dlaczego takie ładowanie nie jest reklamowane, skoro było tak samo przy poprzedniej generacji. Natomiast co do termometru, nikt też oficjalnie nie obiecywał, że ta funkcja będzie w zegarku, a przecieki są przeciekami, równie dobrze ktoś mógł je zmyślić. Czujnik temperatury jest, ale służy w tym momencie do innych celów, jak mówi Samsung, do dokładniejszych pomiarów aktywności fizyczne i innych.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

piqs331
Pioneer
Opcje

Info z dziś:

Global_ePromoter_SEPOL
Thu, 01 Sep 2022 09:21:01 UTC
Przewidywany termin wysyłki większości zamówień, w których są zegarki, przewidziany jest między 29.08, a 04.09, ze względu na duże zainteresowanie produktem oraz dostawę zegarków od producenta, na nasz magazyn. Jak tylko zegarek opuści nasz magazyn- otrzyma Pan numer do śledzenia paczki. Pana zamówienie powinno zostać do Pana wysłane w przyszłym tygodniu. Proszę o cierpliwość.

Czyli równie dobrze w 2. a nawet 3. tygodniu września (moje zamówienie jest z 18.08.)...
0 Like
VacoSQ
Apprentice
Opcje

U mnie tak jak ktoś wyżej wspominał również zamówienie złożone 12.08 i dzisiaj status zamówienia zmienił mi się na "przygotowanie wysyłki" oraz pojawił się list przewozowy w apce inpostu od DSV Solutions. GW 5 Pro LTE - kolor szary. Jeżeli dzisiaj nadadzą przesyłkę to na jutro już będzie.

piqs331
Pioneer
Opcje
@VacoSQ @AutoMichu szczęściarze :smiling-face:
Twardx
Explorer
Opcje

No i dobrze, że w końcu jakieś konkrety zostały ujawnione (u źródła).  Co do asystenta google to wiele filmów recenzujących nie tylko polskich ale również anglojęzycznych pokazuje, że jedynym sposobem na skonfigurowanie asystenta jest zmiana języka na angielski, następnie konfiguracja a po jej sukcesie ponowna zmiana języka na polski. Ciężko uwierzyć, że osoby która na YouTube od lat na tym zarabiają nie potrafiłyby skonfigurować asystenta na smartwatchu. Przecież wiele zwykłych użytkowników prosiła takich ludzi o pomoc aby znaleźli rozwiązanie - no i jakieś jest. Komunikat typu "asystent nie obsługuje twojego języka" no raczej nie powinien występować a konfiguracja tej usługi to raczej nie fizyka kwantowa. Kwestia ładowania indukcyjnego - niestety wiele specyfikacji na stronach różnych sprzedawców opisuje tą funkcję jako dostępną. Skąd zwykły człowiek ma wiedzieć, że akurat samsung tego oficjalnie nie potwierdził zwłaszcza, że zwykły watch 5 normalnie się ładuje indukcyjnie innymi ładowarkami.  Plotki na Internecie wskazują na, że nastąpił błąd w konstrukcji watch 5 PRO LTE na etapie projektowania - ma to związek podobno z zastosowaniem nowego rozwiązania z paskiem magnetycznym. Ale to wszystko ciągle dywagacje. Na pewno trzeba poczekać przynajmniej miesiąc albo więcej zanim ta kuriozalna sytuacja się uspokoi i trochę watch 5 zostanie połatany aktualizacjami. Lepiej poczekać i wtedy pomyśleć o zakupie.  Chciałbym tylko dopytać czy już problem z kartami w google play portfelu nie występuję ??, rozumiem, że problem został naprawiony ??. Czy są jakieś informację pewne, że po aktualizacjach termometr zostanie oddany w ręce użytkowników (wiele recenzentów twierdzi, że ma taka aktualizacja być, skąd to wiedzą ??) - taka funkcja na pewno przypadła by do gustu wielu użytkownikom

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Twardx, w sprawie kart zapraszam do tego wątku, są tam wszystkie aktualne informacje i wskazówki: https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/watch-4-watch-5-i-google-pay-portfel-google-jak-p%C5%82a... Wygląda na to, że Google ogarnął sprawę.

W sprawie mierzenia temperatury, nie wiem, skąd o tym się dowiedzieli, może zwykły hajp, może przekupili jakiegoś koreańskiego inżyniera, oficjalnych informacji brak, a i potwierdzonych nieoficjalnych informacji też nie znam, więc na razie możemy tylko gdybać, czy ta opcja zostanie dodana.

Co do ładowarek i informacji w innych sklepach, sytuacja stara jak świat, odkąd interesuję się różnymi gadżetami, różne sklepy często "zmyślały" specyfikacje, żeby tylko sprzedaż szła do przodu, a później użytkownik miał pretensje do producenta. W takich przypadkach trzeba podbijać bezpośrednio do tego sklepu i dopytywać, dlaczego akurat taką specyfikację umieścili i skąd mają te informacje. 

W sprawie Asystenta masz rację, tak to wygląda i wyglądało jeszcze w Watch4, tu masz wątek na ten temat, w komentarzach też linki do innych wątków w temacie Asystenta, znajdziesz tam mnóstwo ciekawych informacji: https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/watch-4-google-assistant-w-polsce-poradnik-aby-dzia%C5%8...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.