Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telefon dla seniora z lokalizacją

(Temat utworzony: 29-01-2024 05:33 PM)
414 Wyświetlenia
michal977
Navigator
Opcje
Witam Wszystkich. 
Czy znajdę Samsunga z klasycznymi przyciskami i możliwością lokalizacji? To dla mojego taty który zaczyna mieć problemy, a lubi spacery w czasie których potrafi stracić orientację. 
Założyłem mu na kluczach SmartTag 2 , ale to działa tylko jak w okolicy są smartfony marki Samsung.
15 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, rozumiem, że żaden dotykowy model nie wchodzi w grę? Samsung już nie posiada telefonów z klawiaturą klasyczną, a starsze modele nie mają możliwości lokalizacji
3cho
Navigator
Opcje
Miałem tak samo, od kiedy kupiłem mojemu dziadkowi locon life plus nasze życie stało się łatwiejsze. Jak coś byś chciał wiedzieć to służę informacją.
michal977
Navigator
Opcje
Dzięki wielkie, właśnie wygooglałem co to takiego. Z moim ojcem to nie przejdzie. Zaraz będzie: mnie coś takiego jest niepotrzebne 😎. Dlatego muszę go podejść fortelem, a smartfona niestety nie obsłuży.
0 Like
3cho
Navigator
Opcje
No jak byś opowiadał moją historię :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye: u mnie to dziadek robi specjalnie dla mnie wielką przysługę że nosi, muszę mu za ten zaszczyt się odpłacać :smiling-face: Proszę żeby nosił, bo prowadzę dziennik pomiarów cisienia i to jest dla mnie bardzo ważne itd... xD
michal977
Navigator
Opcje
Niestety smartfon odpada. a taki stary model na androidzie: Samsung GT-S5610 128 MB ? Czy przy włączonym GPS (podobno posiada) dałoby się go dokładnie namierzyć?
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
@_Technik_ , dokładnie odpowie na pytanie dotyczące tego modelu 😃
michal977
Navigator
Opcje
Kurcze, uparte te seniory 😁 . Coś muszę wymyślić, twój pomysł jest niezły.
0 Like
3cho
Navigator
Opcje
Opaska ma ogrom funkcji. Np. Podsłuch, wiem czy dziadek śpi (po tętnie też), czy ogląda telewizor. Mogę wymusić połączenie, czyli dzwonie, samo odbiera i już moge mówić do dziadka. No nie sposób opisać wszystko.
michal977
Navigator
Opcje
No faktycznie niezłe ma możliwości "kontroli" . To muszę tatuśka zacząć odpowiednio urabiać, będę spokojniejszy o niego. Dziękuję Ci bardzo za pomoc 👍
0 Like