12-11-2024 10:13 AM
Witam
czy usługę Samsung Care + można przenieść na nowego właściciela, nie chodzi mi o urządzanie bo to logiczne że nie. Mogę kupić s24 ultra z gwarancją i właśnie z Care + do końca stycznia 2025. Jak to wtedy wygląda gdybym w razie czego chciał wykorzystać Care +. Zgłoszenie tylko przez poprzedniego właściciela czy mogę np założyć konto na https://samsung-eu.servify.tech i dodać urządzenie?
Pozdrawiam
12-11-2024 02:01 PM
@filipppo1 Obsługa urządzeń jest po numerze IMEI - ubezpieczenie przypisane jest bezpośrednio do sprzętu więc osoba, która odkupi od Ciebie telefon będzie mogła skorzystać z naprawy. Trzeba jednak takiej osobie podać przynajmniej najważniejsze dane jak data zakupu usługi i numer certyfikatu.
13-11-2024 07:56 AM
dzięki za odpowiedz, niestety dzwoniąc na infolinię pani powiedziała że ta usługa jest przypisana też do użytkownika i nie da się jej przenieść na nowego. Nawet za bardzo nie wiem jakbym mógł zgłosić naprawę, bo zarejestrowałem sie na stronie servify i musiałem dodać ręcznie właśnie tego samsunga i nie mam tam opcji że ma care.
13-11-2024 12:18 PM
@filipppo1 Skontaktuj się z infolinią i podaj im numer IMEI urządzenia. Powinni być w stanie zweryfikować zarówno czy posiada care+ jak i numer polisy.