Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lodówka do zabudowy

(Temat utworzony: 25-02-2025 09:10 AM)
165 Wyświetlenia
recluse1968
First Poster
Opcje

Witam!

Proszę o pomoc w dobraniu najlepszej lodówki do zabudowy. Mam lodówkę, która ma wymiary 55,6 x 54,5 x 177,7 cm, a chciałbym wymienić ją na lodówkę Samsung.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
OliwiaB
Expert
Opcje

Cześć @recluse1968

Co do zmiany wentylacji to podejrzewam, że powinno być to zaoprobowane przez producenta, raczej lepiej jest stosować się wytycznych z instrukcji. W przypadku lodówek do zabudowy wentylacja jest ważna.  Zabudowa musi mieć co najmniej 200 cm2 (szer. x wys.: 500 mm x 40 mm) powierzchni zarówno dla wlotu, jak i wylotu powietrza, więc z założenia jeśli wymiar będzie poprawny to i powierzchnia będzie okej mimo, że mniejsza przez założenie kratki. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@recluse1968  Witam

Jeśli chodzi o modele, dostępne są 2 modele w cenie bliskiej 3000 zł i są to BRB26602EWW/EF oraz BRB26605DWW/EF.

recluse1968
First Poster
Opcje

Witam!

Dziękuję za wskazanie modeli lodówek. Teraz mam pytanie odnośnie wentylacji, a ponieważ chciałbym się posiłkować rysunkiem z instrukcji, proszę o informację na jaki adres e-mail mógłbym wysłać załącznik?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@recluse1968, obrazek możesz wstawić tu w wątku.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

recluse1968
First Poster
Opcje

Wentylacja_lodówki_Samsung.jpg

0 Like
recluse1968
First Poster
Opcje

Witam!

Przesłałem rysunek, na który pokazano prawidłową wentylację lodówek Samsung. Moje pytanie sprowadza się do kwestii, czy można ostatni otwór wentylacyjny (oznaczony nr 6) skierować w bok, a nie na tej samej płaszczyźnie co wlot powietrza nr 1. Pomiędzy szafką z lodówką a ścianą mam przestrzeń szerokości 10 cm o wysokości 40 cm i głębokości 58 cm - czy taka przestrzeń prawidłowo zakończy wentylację?

Dodatkowe pytanie dotyczy wielkości otworów wentylacyjnych. W opisach mówi się o powierzchni 200 cm2, a do lodówki BRB26715 dołączona kratka nie ma takiej powierzchni. Otwór o wymiarach 50x4 cm ma taką powierzchnie, ale jak założymy kratkę to powierzchnia wentylacyjna już nie będzie miała 200 cm2, tylko np. 130 cm2 (jak podają producenci kratek wentylacyjnych). Jak podejść do tego tematu?

Andrzej

0 Like
Rozwiązanie
OliwiaB
Expert
Opcje

Cześć @recluse1968

Co do zmiany wentylacji to podejrzewam, że powinno być to zaoprobowane przez producenta, raczej lepiej jest stosować się wytycznych z instrukcji. W przypadku lodówek do zabudowy wentylacja jest ważna.  Zabudowa musi mieć co najmniej 200 cm2 (szer. x wys.: 500 mm x 40 mm) powierzchni zarówno dla wlotu, jak i wylotu powietrza, więc z założenia jeśli wymiar będzie poprawny to i powierzchnia będzie okej mimo, że mniejsza przez założenie kratki. 

recluse1968
First Poster
Opcje

Witam!

Bardzo dziękuję za rzeczowe odpowiedzi na moje wątpliwości, co dodatkowo potwierdza słuszność zakupu lodówki Samsung (mimo że do tej pory nazwa kojarzyła mi się z telewizorami - posiadam 2 sztuki). Pozdrawiam.

0 Like