Ja bym brał S9 FE. Ogólnie Tab S6 Lite ma wersję 2020 i 2022, One się różnią procesorami, długością wsparcia i opóźnieniem w rysiki S Pen.
Tab S9 FE ma Exynosa 1380 znanego z Galaxy A54 5G i o ile nie jest, to poziom Exynosa 2200, tak też stoi on naprawdę wysoko.
W dodatku Tab S9 FE obsługuje klawiaturę, są na niego teraz Spore zniżki, właśnie dostałem Maila z promocją ze zwrotem 700zł przy zakupie tabletu, a na RTV Euro AGD już poniżej 2000 tysięcy złotych jest na promocji. Ja bym wyczekał troszkę do tych świąt i brał bo wtedy pewnie będą spore zniżki.
Tab S9 FE będzie wydajnieszy, szybszy, będzie posiadał dłuższe wsparcie oraz będzie lepiej działać. Ja Taba S6 Lite 2022 mam od Lutego i no działa wolniutko, tam przycinki są i pewnie też będę go za jakiś czas zmieniał. Tab S9 FE wydaje się raczej lepszą opcją tym bardziej, że cenowo też ten S6 Lite przegra no i Tab S9 FE ma certyfikat IP68, więc jak wyleje się na niego jakieś piwko, to powinien sobie poradzić 😉. Ogólnie polecam też obejrzeć kilka recenzji na YouTube bo wiem, że już Robert Nawrowski takową wrzucił.