Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Tab S2 8.0 a wymiana na nowszy model

(Temat utworzony: 16-11-2022 11:32 PM)
291 Wyświetlenia
Calissa
Explorer
Opcje
Hej, jestem posiadaczką wyżej wymienionego tabletu od praktycznie premiery, czyli końcówki 2015 roku. Z racji tego, że sam tablet ma już 7 lat, to zaczęłam zastanawiać się nad wymianą na nowy.
Ogólnie tablet nadal jest bardzo szybki, ale chociażby przeszkadza mi jego problemy z dostosowaniem jasności, a także już przestarzały system.
Problem jest jednak taki, że ciężko o sensowny tablet 8 calowy (często mają podobna ilość ram co mój obecny, a nawet i mniej), a mając ultrabooka nie chce mieć nic większego niż 10 cali.
Jakim tabletem (najlepiej Samsunga) warto by było go zastąpić? Przeważnie jest używany do e-booków bądź komiksów, zatem nie musi być to żaden flagowiec. Jestem jednak dość przeczulona do zacinania się systemu.
Osobiście trochę obawiam się zamiany na inny tablet z 3 GB RAMu, bo czy byłby wtedy sens?
5 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Calissa  Cześć 

Bardzo dobrym wyborem byłby tablet typu Galaxy Tab s7 lub z serii s8, kwestia czy mniejszy czy większy 🙂

msss95
Pioneer
Opcje
Też mam S2 w wersji 9.7 cali i prawdę mówiąc nie ma godnego następcy jak dla mnie jeśli chodzi o to żeby nie kosztował kroci, poza tym nie ma żadnego już fajnego tabletu tak lekkiego, cienkiego i w takim fajnym kwadratowym kształcie
0 Like
Calissa
Explorer
Opcje
Mam to samo odczucie. Idą w coraz większe kloce, ignorując tych, co by jednak preferowali mniejszy tablet, ale równie mocny. Co prawda maja 7-8 calowe tablety, ale to już z niższej półki - a ja zraziłam się dość mocno do średnio i nisko półkowych samsungów. Jak już to tylko flagowce.
A w moim przypadku ciężko znaleźć tablet ważący ok. 250g, nie mówiąc o rozmiarze wchodzącym bezproblemowy do torby.
0 Like
msss95
Pioneer
Opcje
Można przemyśleć kwestie zakupu składanego Z folda
0 Like
Bąbel92
Journeyman
Opcje
Polecam zainteresować się modelem tabletu z serii S, ja jestem od niedawna właścicielem modelu Galaxy Tab S6 Lite (2022) 10,4" LTE i jest świetny! Minusem dla kogoś może być brak ekranu SuperAMOLED ale idzie się przyzwyczaić. Tablet ma 4GB pamięci RAM i 64GB Pamięci wewnętrznej a co najciekawsze obsługuje rysik S Pen.
0 Like