Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S20FE czy Galaxy A53

(Temat utworzony: 18-08-2022 01:47 PM)
926 Wyświetlenia
zbyszek57
Navigator
Opcje
Witam. Mam mały dylemat. Przymierzam się do zakupu nowego smartfona. Nie mogę się zdecydować  czy Galaxy S20FE czy A53
0 Like
18 Odpowiedzi
panmaslo
Navigator
Opcje
Ja bym s wybrał
0 Like
LUKE123
Helping Hand
Opcje
Musi Pan wiedzieć, że A53 będzie dużo mniej wydajny od S20 FE

Niech nie zmyli pana liczba obiektywów w A53, jeden nie robi zdjęć, a ten do makro to kpina, pozostałe 2 są w porządku
Natomiast w S20FE wszystkie 3 są bardzo dobre

Oprogramowanie do zdjęć lepsze w S20 FE (moim zdaniem, zdjęcia bardziej nasycone)

Również bezprzewodowe ładowanie, oraz ładowanie bezprzewodowe zwrotne tylko w S20 FE

Natomiast kupując S20FE proszę upewnić się, że procesor w nim zastosowany to Snapdragon865, wersja z exynosem będzie się zauważalnie nagrzewać (przekonałem się na tym osobiście i nie poleciałbym samsungowego procesora nawet wrogowi)

Jedynym argumentem przemawiającym za A53 jest chyba mniejsza cena, oraz zauważalnie dłuższe wsparcie nowszych wersji Androida, tym samym dłuższe wsparcie zabezpieczeń

Natomiast S20FE 5G dało się wyrwać nawet za 1839 zł jakieś 2/3 miesiące temu (nowy z elektromarketu) zalecam śledzić rynek i szukać promocji

Ostateczna decyzja i tak należy do Pana 😀
Mam nadzieję że rozwijałem kilka wątpliwości
zbyszek57
Navigator
Opcje
Dzięki. Sporo ważnych informacji. Generalnie skłaniam się w kierunku s20 fe, ale szukam w zasadzie potwierdzenia że podejmuję dobrą decyzję. Tak na marginesie...obawiam się zakupu w marketach bo można trafić Europejską dystrybucję, czyli na sprzęt nie przeznaczony na polski rynek. Stawiam raczej na oficjalnych partnerów Samsunga
0 Like
LUKE123
Helping Hand
Opcje
Pomyliłem się 😅
Miałem na myśli po prostu duże sklepy z elektroniką pokroju media ekspert itp którzy są właśnie partnerami Samsunga 😀
Właśnie w RTV euro AGD udało mi się kupić taniej ten telefon

Cieszę się że mogłem pomóc
0 Like
zbyszek57
Navigator
Opcje
Dzięki. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy w s20 można używać dwóch kart sim+karta pamięci, czy hybryda: albo 2xsim, ewentualnie sim+karta pamięci
0 Like
LUKE123
Helping Hand
Opcje
Tego niestety nie wiem 🙈
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@zbyszek57, zarówno S20FE wersja 4G, jak i wersja 5G mają SIM 1 + Hybrid (SIM 2 lub MicroSD). 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zbyszek57  Dzień dobry 

Ja również szedłbym w kierunku s20fe🙂

zbyszek57
Navigator
Opcje
👍
0 Like