Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowanie zamówienia na Galaxy Buds 3 Pro

(Temat utworzony: 18-07-2024 08:08 PM)
9619 Wyświetlenia
Emil92
Voyager
Opcje
Właśnie rozgorzała dyskusja nt. anulacji zamówień na Galaxy Buds 3 Pro. Sam jestem ofiarą takiej sytuacji. Podobno sprawa zwiazana jest z błędami w produkcji słuchawek. Ktoś już wie co i jak w tej sprawie? 
191 Odpowiedzi
MagicMike1
Student
Opcje

Od lat jestem klientem Samsunga w Europie. Z uwagi na pracę sporo podróżuję i mam okazję robić zakupy w różnych krajach. 

Pierwszy raz zdecydowałem się kupić produkt za pośrednictwem Samsung Polska. W ramach przedsprzedaży zamówiłem Galaxy Buds 3 Pro w oficjalnym sklepie Samsung Polska.

Po tygodniu dowiedziałem się, że moje zamówienie nie zostanie wysłane 18 lipca, ani nawet blisko tego terminu, tylko do 7 sierpnia (czyt.: wyślą, kiedy będzie im pasować) . Dla przypomnienia, ten produkt miał się pojawić w regularnej sprzedaży 24 lipca.

Potem z internetu dowiedziałem się, że nawet to nie jest pewne, bo centrala wstrzymała sprzedaż i najwcześniej wznowią ją w drugiej połowie sierpnia. Co na to obsługa klienta Samsung Polska? "My nic nie wiemy, wyślemy do 7 sierpnia." Po całym dniu próby uzyskania informacji jakiś konsultant przyznał, że mają problemy i w sumie to nic nie wiadomo.

Samsung Polska, jak wy to robicie, że traktujecie swoich klientów jak *****? Klienci takiego RTV Euro AGD otrzymali preorder na czas (wiem bo kolega tam zamówil te słuchawki później niż ja i je dostał) 

I wisienka na torcie: żeby anulować zamówienie, powiedziano mi, że mam sobie to sprawdzić na stronie zamówienia - strona nie działa w związku z problemami technicznymi (nie można wyświetlić szczegółów,). Kiedy pytałem support to mnie olali XD 

Moja rada: nie kupujcie produktów Samsung w Polsce, skorzystajcie z innych wariantów.

PS. na szczęście jest chargeback. #samsung #preorder #buds3pro 
Ania96
Explorer
Opcje
Ja już dostałam na maila potwierdzenie wysłania samego zegarka, bez słuchawek
0 Like
Ania96
Explorer
Opcje
Dokładnie tak jest. Watch 7 już w drodze
RaDzIIo
Navigator
Opcje
To prawda, ostatnie premiery sprzetu to niewypaly, ktos powinien pozegnac sie z firma, na pewno w dziale komunikacji z klientem.....
arek38693
Pathfinder
Opcje
Ja zamówiłem przez sklep samsunga z nadzieją, że właśnie klienci ich oficjalnego sklepu dostaną w pierwszej kolejności. No niestety jest inaczej, a na dodatek gdy okazało się, że są problemy z jakością i wstrzymali dostawy to trzeba szukać informacji na reddit albo na innych forach. Łaskawie przekazali potem informacje redakcją, ale kupującym nie wysłali nawet e-maila z wyjaśnieniem sytuacji. We WB nie mieli z tym provlemu. W jednym miejscu informacja, że wyślą do 7 sierpnia w innym, że 28 sierpnia, a w innym, że chcą zdążyć na 24 lipca. Zachowują się jak firma która dopiero co weszła na rynek, a nas traktują jak rynek trzeciej kategorii, a przecież wyniki sprzadaży w Polace mają bardzo dobre
0 Like
Oberschlesier71
Navigator
Opcje
Zawsze zwracam szczególną uwagę na krytyczne uwagi "first posterów".
0 Like
Limexo
Navigator
Opcje
Czas pokaże ig
0 Like
kiniaaaa
Apprentice
Opcje
Ja już złożyłam skargę
Opcje
Ciekawy jestem tak to kiedy wróci produkcja xd tak samo u mnie wróciło ze "spakowane" na "kompletujemy". To duża wtopa Samsunga, szkoda, bo używam ich telefonów od wielu wielu lat, tak samo kupilem buds 2 pro i liczyłem (liczę?), że 3 pro tez beda super. Oby dobrze to ogarnęli PRowo, bo inaczej ludzie zaczną wieszać na nich psy
0 Like
pkonrad
Voyager
Opcje

Dzień dobry. Od wczoraj w sieci aż wrze ze względu na przekazaną przez Samsunga informację, odnośnie wycofania ze sprzedaży słuchawek Galaxy Buds3 Pro przez ich wady konstrukcjne. Tutaj widzę jakoś cisza co jest aż dziwne. 

Chciałem anulować swoje zamówienie na te słuchawki w sklepie Samsunga i konsltsnt poinformował mnie że się nie da, co jest jakimś śmieszy żartem. Nie wiadomo kiedy wyślą i czy w ogóle wyślą słuchawki, pieniądze ode mnie wzieli i co teraz? 

Sprawa jak nic nadaje się do zgłoszenia do UOKiK albo nawet na Policję. 

Edit:
Dzisiaj o 8:00 zadzwoniłem ponownie na infolinię Samsung z żądaniem natychmiastowego anulowania mojego zamówienia na słuchami Buds3 Pro i o dziwo dzisiaj nie było z tym najmniejszego problemu. Zamówienie od razu zostało anulowane, otrzymałem już fakturę korygującą, a wczoraj dwóch konsultantów zarzekało się, że nie ma technicznej możliwości anulowania mojego zamówienia i mam czekać na dostawę sprzętu, którego mogę nie odebrać lub zwrócić i dopiero wtedy oddadzą pieniądze.
0 Like