Witam.
Nie dajcie się nabrać na ofertę programu. Nie, żeby opcja była zła, ale...
Rok temu skorzystałem z tej oferty i byłem bardzo zadowolony. Jakie było moje zdziwienie, gdy wraz z żoną postanowiliśmy skorzystaj z tej oferty w tym roku. Wyszliśmy do Foxway dwa telefony:
1. S26 ultra 1TB titanium black w stanie idealnym, oklejony ekran oryginalną folią Samsung i za złożonymi szkłami na aparatach,
2. S26 ultra 512 GB z delikatną ryską na obiektywie aparatu.
W trakcie składania zgłoszenia, ten drugi zarejestrowałem jako 1TB. Zadowolony przebiegiem procesu rok temu oraz przez moją nieuwagę, nie wykonałem fotografii tych telelofonów przed wysyłką (5 zdjęć). Po niecałych dwóch tygodniach otrzymałem informację od Foxway, że wycena jednego z telefonów wynosi 1600zł z uwagi na jego zły stan techniczny. Po sprawdzeniu numeru zamówienia, okazało się sprawa dotyczy tego limitowanego 1 TB który był idealny. Nie zgodziłem się z propozycją. Drugi z telefonów został wyceniony na niecałe 2700zł, na co przystałem. W dniu 14.04.2026r. otrzymałem telefon na którego ofertę wyceny nie przystałem. Telefon przyszedl w niezabezpieczonej przesyłce z fizycznymi uszkodzeniami obiektywów aparatów. Ewidentnie wygląda to tak, że nieudolny pracownik Foxway dokonał uszkodzenia tych obiektywów w trakcie demontażu szkieł zabezpieczających, a kolejno zrobił zdjęcia i dokonał zgloszenia niesprawności telefonu. Z uwagi na to, że nie wykonałem 5 zdjęć telefonu przed wysyłką, nie jestem w stanie załatwić sprawy w sposób polubowny, a Samsung nabiera wody w usta przy tym procederze, gdyż nie jest to ich problem, zgodnie z zasadami regulamin. Przykra sprawa. Oficjalne miejsce stron w tej sprawie to w chwili obecnej słowo przeciwko słowu. Wejście na drogę cywilno prawną zakończy się umorzeniem. A do tego czasu będę musiał trzymać uszkodzony telefon którego wartość będzie spadać z miesiąca na miesiąc. Podjąłem się naprawy telefonu w autoryzowanym serwisie oraz sprzedaży go samodzielnie, żeby nie być stratnym finansowo w tej sytuacji. Jak mawiają "Polak mądry po szkodzie". Nigdy już nie skorzystam z oferty Samsung - Foxway i nikomu nigdy nie polecę. Proszę wszystkich o przemyślenie sprawy czy lepiej wpakować się w takie g.... czy na spokojnie sprzedaż swój telefon za lepsze pieniądze na pierwszej lepszej platformie ogłoszeniowej.
NIE POLECAM!!! ODRADZAM!!!