Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zdjęcia nocne S25 Ultra VS S24U dramat

(Temat utworzony: 06-02-2025 10:55 PM)
1067 Wyświetlenia
antyparadise
Pioneer
Opcje
Cześć. Nie wiem czy już testowaliście, niemniej chciałbym poruszyć kwestie aparatów W najnowszym S25U. Wybrałem się na pierwszy foto spacer porównawczy z S24U I muszę przyznać, jest dramat...
Aparat strasznie, na chama niczym żyleta próbuje siłą ostrzyć zdjęcia. Kolory, które przedstawia nie odwzorowują rzeczywistości, wszystko jest bardziej "żółte", chociaż w rzeczywistości wpada w pomarańczowy. 
Do tego OGROMNA dawka szumów. 
No przyznam, że zdjęcia nocne to dramat. 

W S24U są ładnie stonowane, raczej mają mniej szumów (chociaż to najmniejszy problem) i nie są wyostzane aż tak bardzo "na chama". 

Myślicie, że to tylko kwestia softu i zostanie rozwiązana? Liczyłem, że przesiadka da mi mocniejszy peryskop, tutaj też bez szału. 

Zastanawiam się, czy zostawiać S25U - bo definitywnie wolę zdjęcia z S24U. Poniżej trochę porównania.

image
S24U

image
S25U

image
S24U

image
S25U

image
S24U

image
S25U

image
S24U

image
S25U

image
S24U

image
S25U

image
S24U

image
S25U

image
S24U

image
S25U

image
S24U

image
S25U

image
S24U

image
S25U

image
S24U

image
S25U

image
S24U

image
S25U

image
S24U

image
S25U

image
S24U

image
S25U

image
S24U

image
S25U

27 Odpowiedzi
Amazigh
Big Cheese
Opcje
A "chwilę" temu milion użytkowników skarżyło się na forum, że zdjęcia z s24u są takie "wyprane z kolorów"... 🤣
krzysiumisiu
Troubleshooter
Opcje
Świetne są zdjęcia S24 Ultra niż S25 Ultra 👍🏻 no faktycznie widać dramat jakie robi fotki S25 Ultra. Ja posiadam S10 i S22. I nie robią takich rzeczy tylko czasami może wyjść kiepskie foto. A to co pokazałeś z S25 Ultra to nie mogę uwierzyć co widzę. Na pewno zaraz dostaniesz aktualizację poprawkową i będzie śmigał jak S24 Ultra.
0 Like
Maniollo
Troubleshooter
Opcje
Z s25u podobają mi się dużo bardziej.
Antisocialx
Explorer
Opcje
Przecież to s25 ma lepsze. S24 ma rozmazane zdj i widoczne smugi tam gdzie światło
Maniollo
Troubleshooter
Opcje
Dobrze prawisz. Te ze 25 są zdecydowanie lepsze.
0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
Poczekaj na one ui 7.0, to zobaczysz jak można "poprawić" s24u 🤣 na bacie one ui 7.0 jest o wiele gorzej względem s25u. Mam w użytku cały czas oba telefony.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@antyparadise  Cześć 

Na tych samych ustawieniach robiłeś w obu telefonach? Ile MP? Którymi obiektywami?

0 Like
klaudiinae
Pioneer
Opcje
Mnie również bardziej podobają się zdjęcia z s25
0 Like
anie2201
Journeyman
Opcje
To jest kwestia preferencji, dla mnie kolory na S24U są rozmyte i nijakie. Byłam bardzo niezadowolona z niego kiedy go kupiłam i wyostrzenie ekranu oraz kolorów przekonało mnie do zakupu s25u. Także jak kto woli 😊