Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Type C-HDMI

(Temat utworzony: 15-04-2025 11:40 AM)
597 Wyświetlenia
StaryPiekarz
Explorer
Opcje
Mam probem z podłączeniem s25 do telewizora przez kabel typ c-hdmi. Telefon nie jest widoczny. 

Mam również problem z smart view. Nie mogę sharować ekranu.

0 Like
9 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@StaryPiekarz Jaki telwizor? Czasem trzeba włączyć odpowiednią funkcję na telewizorze. Przykładowo przełączyć się na odpowiednie źródło HDMI. To samo przy screen mirroringu. Niektóre telewizory (oprócz konieczności bycia w tej samej sieci WiFi) wymagają jeszcze przełączenia je w tryb "screen mirroring".

StaryPiekarz
Explorer
Opcje
Samsung 8 tizen , inny tel Samsunga (a35) łączy się przez screen mirroring bez problemu. Gdy lqcze swój jedyne co wyskakuje to powidomienie o wprowadzeniu pinu. Pin zmieniłem na fabryczny ale po wpisaniu go, tel. i tak nie łączy się.
W sumie bardziej mi zależy na podłączeniu przez kabel ( Samsung Dex)
Wybrane źródło hdmi jest poprawnym. Tym samym kablem , po odłączeniu telefonu, podłączam laptopa. Laptop jest wykrywany, wszystko działa.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@StaryPiekarz Spróbuj reset apki DEXa i USBsettings:

Ustawienia > Aplikacje > Twoje Aplikacje (Ikona strzałki skierowanej w dół z trzema kreskami, po prawej stronie ekranu) > Pokaż aplikacje systemowe > OK > DEX/USBsettings > Pamięć > Wyczyść Dane.

Spróbuj też dodatkiem do GoodLocka -> Multistar pod sekcją "I ❤️ SAMSUNG DEX".

0 Like
StaryPiekarz
Explorer
Opcje
Hej, muszę przyznać że zadziałało ale na jeden dzień. Bez instalowania GoodLocka . Zainstalowałem apke i Powtórzyłem procedurę ale tym razem nie działa
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@StaryPiekarz Zgrywałeś dane z jakiegoś starszego sprzętu? Spróbuj powtórzyć te kroki powyższe, ale machnij jeszcze reset wszystkich ustawień. Danych żadnych nie stracisz. Reset ustawień zrobisz tutaj:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj wszystkie ustawienia.

0 Like
StaryPiekarz
Explorer
Opcje
No i nie działa, screen mirroring też nie działa.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@StaryPiekarz Mimo wszystko sprawdź, czy nie musisz na telewizorze uruchomić jakiegoś trybu/źródła HDMI. Przełącz się na HDMI1/2/3 zależnie ile masz slotów. Jak masz możliwość to zrób test na innym telewizorze.

0 Like
StaryPiekarz
Explorer
Opcje
Hej, wracam do tematu. Kupiłem ostatnio tab s 10 + , tam wszystko działa.

Przy okazji:
1. wiecie jak utworzyć profil dodatkowy z takimi samymi uprawnieniami jak admin. ( tab s10)
2. Jak podłączyć dysk SSD ( verbatim 1tb pocket ssd usb 3.2 gen 2 ) Przysiagłbym że zaraz po kupnie tableta działał ale teraz wyskakuje monit : Podłączono urządzenie usb o dużej mocy samsung dysk ssd.
Później była jakaś aktualizacja na tablecie, od teraz nie działa.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@StaryPiekarz, Dodatkowych użytkowników możesz stworzyć w ustawieniach, ale raczej nie będą oni mieli takich samych uprawnień jak główny właściciel

Ustawienia --> Konto i kopia zapasowa --> Użytkownicy

Sprawdzałeś działanie dysku z innymi urządzeniami ? Czy po podłączeniu dysku do tabletu pojawia się jakieś inne powiadomienie oprócz tego o zbyt dużej mocy ?

0 Like