Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tryb szuflady dla listy aplikacji

(Temat utworzony: 15-02-2025 04:36 PM)
669 Wyświetlenia
Aga_S25
Apprentice
Opcje

Cześć, przesiadłam się po latach przerwy na Samsunga z innego androida i próbuje odnaleźć opcje trybu szuflady dla listy aplikacji, czyli scroll góra dół, a nie na boki jak jest defaultowo ustawione. Czy ona gdzieś jest? Bo ten podział na strony mnie potwornie irytuje 🙈 Myślałam że każdy android działa podobnie jeśli chodzi o podstawowe funkcje.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Cześć! Otwórz ekran z szufladą aplikacji, następnie naciśnij 3 kropki i wybierz kolejność alfabetyczna.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Cześć! Otwórz ekran z szufladą aplikacji, następnie naciśnij 3 kropki i wybierz kolejność alfabetyczna.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Screenshot_20250215_195007_One UI Home.jpgScreenshot_20250215_195011_One UI Home.jpg

Slawone
Pathfinder
Opcje
Nie o to chodziło, tak myślę, bo przesiadłem się też z innego telefonu i też mnie to drażni. Chodzi o to, że przeciągając palcem w górę ekranu, pokazują się nam wszystkie zainstalowane aplikacje, ale w formie listy, przesuwając tylko w górę albo w dół, a nie tak jak w Samsungu, że przeciągasz i wysuwa się pierwsza karta z aplikacjami, i jak masz więcej zainstalowanych, to przesuwając w prawo, masz kolejne karty i tak dalej. Wiem, zagmatwane, ale prościej się nie dało 😂😂😂😂.
0 Like
Aga_S25
Apprentice
Opcje
Dzięki, nie spodziewalam się to się przełącza przez sortowanie, dziwne rozwiązanie... to jeszcze dopytam czy można gdzieś włączyć opcję zmiany nazwy wyświetlanej pod ikonka aplikacji żeby można było nieco zmienić kolejność, czy w Samsungu taka customizacja nie jest możliwa?
0 Like
Aga_S25
Apprentice
Opcje
Da się włączyć formę listy właśnie przez ustawienie sortowanie w kolejności alfabetycznej. Mało intuicyjne ale ktoś tutaj tak to wymyślił 😂 może jakiś poczatkujacy spec od ux uznał ze tak jest lepiej a ja jestem już za stara żeby na to wpaść bo szukałam w ustawieniach 😂
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że nie ma takiej opcji.
0 Like