Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung S25 Ultra - zwiększone zużycie baterii

(Temat utworzony: 14-02-2025 03:09 PM)
1352 Wyświetlenia
wS25ultra
Journeyman
Opcje
Telefon nagle zaczął zużywać dużo więcej energii a sposób użytkowania się nie zmienił. Co może być problemem?

image
Super wydajność baterii 

image
Spadek wydajności 

‐---‐------------------------------------------------------------------------
Edit.
Po wykonanu Wipe Cache Particion wszystko wróciło do normy. Nie wiem co było powodem tego błędu ale bateria już rozładowuje się w zadowalającym tempie.

Dla porównania zużycie baterii po WCP

image

Dodatkowo wykres temperatury telefonu.

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
21 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. Proszę zobaczyć która aplikacja zużywa najwięcej energii.
wS25ultra
Journeyman
Opcje
Wygląda że instagram, ale nadal to tylko 30 minut korzystania. Dodatkowo telefon zaczął się bardziej nagrzewać.1739543501897.jpg
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Proszę spróbować wykonać zabieg Wipe Cache Partition.
Instrukcja:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
wS25ultra
Journeyman
Opcje
Dziękuję, zrobiłem. Zobaczymy czy się poprawi.
Maniolo1972
Apprentice
Opcje
Wipe cache part miałem to samo pomogło. Problem występuje po skopiowaniu danych ze starego urządzenia tak myślę. Pzdr😊
foxx1802
Explorer
Opcje
Mam podobny problem... bateria szybciej sie zużywa i telefon jest ciepły nawet przy zgaszonym ekranie.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Postanowiłeś zostawić telefon czy jednak zwracasz? Podejrzewam, że w przyszłym tygodniu pojawi się aktualizacja więc może warto zaczekać?

foxx1802
Explorer
Opcje
Zostawiłem do jutra, licząc ze dzisiaj wyjdzie aktualizacja która juz jest w Korei i czytałem ze ma być dzisiaj lub jutro w Europie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W weekend raczej się nie pojawi. Trzeba będzie zaczekać do przyszłego tygodnia. Jednak nie mam pewności czy na pewno pojawi się po weekendzie.