Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung S25 Ultra 512 nie działa szybkie ładowanie

(Temat utworzony: 2 tygodni(e) temu)
167 Wyświetlenia
Galba
Explorer
Opcje

Witam ,

Mam telefon od premiery i działa super. Ostatni jednak zauważyłem, że czasami nie działa szybkie ładowanie.. a przynajmniej tak mi sie wydaje. Po podłączeniu telefonu mam przez parę sekund napisane :superszybkie ladowanie" i po chwili przeskakuje na "ładowanie ". Czy też tak macie ?
Druga sprawa to wydaje mi sie ze nagle telelfon ma krótszy czas pracy. Dotychczas na 1 ladowaniu wytrzymywał mi ponad 1.5 dnia a teraz niestety juz pod wieczór ma koło 15%.
Te same warunki , ten sam sprzęt ładujący itp 
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Galba
Explorer
Opcje
Wyszło na to że cos sie stało z aplikacją " Mi fitness". Podczas działania w tle żarło strasznie baterie i nagrzewalo telefon. Uśpiłem aplikacje i wszystko wróciło do normy

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Witam
U mnie tez tak jest i po chwili znika.

Co do drugiego może spróbuj wykonać zabieg wipe cache parition. Zabieg nie usuwa danych.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM
Galba
Explorer
Opcje
Dzięki, zobaczę co będzie po resecie
0 Like
Tobix77
Explorer
Opcje
Hejka co do ładowania polecam zainstalować Accubattery i przez 3-5 dni ładować normalnie telefon. Po kilku dniach będziesz wiedział czy faktycznie jest tak że superszybkie ładowanie znika lub zostaje zastąpione zwykłym ładowaniem czy to tylko błąd w oprogramowaniu i tylko tak pokazuje a w rzeczywistości działa normalnie. Co do drugiego to polecam używać ochrony baterii w trybie maksymalnej ochrony. Wtedy też lepiej bateria wytrzymuje na dłuższy czas i dłużej działa. Ja też przy 30% włączam tryb oszczędzania baterii w którym możesz ustawić żeby z automatu wyłączało sieć 5G i przełączało odświeżanie 120Hz na 60Hz wtedy też wyciągniesz kolejne kilkanaście godzin. U mnie w telefonie zyskuje w taki sposób 5h więcej niż bez tego sposobu. Daj znać czy pomogłem 😉
0 Like
Galba
Explorer
Opcje
Reset może faktycznie delikatnie przedłużył działanie baterii , ale na pewno nie do takiego poziomu jak wcześniej.

Ciekawi mnie te ladowanie... właśnie drugi raz mam tak ze przez godzinę naładowało z 20% ...

W ogóle wydaje mi sie , że telefon sie bardziej grzeje

Edit:
Kolejna godzina i tylko 20 %
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@Galba Przyczyną wolnego ładowania zazwyczaj jest usterka przewodu USB lub portu ładowania. Skorzystaj z innego przewodu i innej ładowarki sieciowej. Jeśli ładowanie nadal będzie trwało dłużej niż powinno, to serwis może wyczyścić lub wymienić port USB, o ile to konieczne.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

0 Like
Galba
Explorer
Opcje
Sprawdzałem na innym kablu i było to samo. Obstawiam , że dzisiaj bedzie ładować bez problemów
0 Like
Rozwiązanie
Galba
Explorer
Opcje
Wyszło na to że cos sie stało z aplikacją " Mi fitness". Podczas działania w tle żarło strasznie baterie i nagrzewalo telefon. Uśpiłem aplikacje i wszystko wróciło do normy