Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy S25 Ultra temat opcji ładowania

(Temat utworzony: 17-02-2025 07:39 AM)
509 Wyświetlenia
DaredEvil93
Journeyman
Opcje
Mam pytanie na temat opcji ładowania. Mam ładowarkę 25W i często daję telefon do ładowania na noc. Ładuje się do 100% w trybie podstawowym. Teraz moje pytanie: która opcja jest najlepsza dla baterii? Zastanawiam się nad adaptacyjną, ale czy wtedy, gdy bateria jest podłączona i ma 100%, telefon odcina ładowanie i zaczyna ponownie ładować, np. do 95%, gdy bateria spadnie?
0 Like
10 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nie ma to wielkiego znaczenia. Telefon zostawiając na noc na ładowanie po osiągnięciu 100% sam odłącza ładowarkę. Osobiście nie mam nic ustawione z baterią, a też zdarza mi się dość często pozostawić telefon pod ładowarką na noc. Dodam że przez tyle już lat używając telefonów nic się z baterią nie dzieje.
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
S24 Ultra mam wybraną opcję jak Ty i uważam, że to rozwiązanie jest jak najbardziej ok.
Nie powoduje ciągłego zasilania baterii nawet jak ma 100%, a dopiero ładowanie jest wznawiane jak spadnie do 95%.
Ewentualnie jak mówisz, możesz wybrać adaptacyjne ładowanie i ograniczyć w ten sposób ładowanie w nocy do 80% i to będzie korzystniejsze dla baterii, jednak minimalnie.
Sam właśnie zastanawiam się nad zmianą na opcję z adaptacyjnym ładowaniem.
konradd86
Voyager
Opcje
Jeśli ładujesz telefon w nocy to wyłącz szybkie ładowanie.
DaredEvil93
Journeyman
Opcje
Dobrze, to chyba zostanę przy podstawowym ładowaniu. Odpuszczę sobie adaptacyjny i maksymalny tryb.
0 Like
MichuK_
Explorer
Opcje
A35 czy mogę ładować ładowarką o mocy 45W? Szybkie ładowanie obsługuje.
0 Like
DaredEvil93
Journeyman
Opcje
Nie, on ma tylko 25 W, ale wydaje mi się, że to wystarczająco. Ja sam mam ładowarkę 25 W i ładuję nią S25 Ultra.
0 Like
MichuK_
Explorer
Opcje
Mam ładowarkę 25w a chciałem zakupić 45w i dlatego poprosiłem o pomoc. W nocy nie używam szybkiego ładowania
0 Like
DaredEvil93
Journeyman
Opcje
To ujmę tak: możesz kupić, nie ma problemu, ale telefon nie wykorzysta tej mocy. 🙂 musisz sie zastanowić czy warto wydawać pieniądze na taką ładowarkę
0 Like
MichuK_
Explorer
Opcje
Wolałbym kupić ładowarkę 25w. Producenci sami sobie są winni że nie dają ładowarek do smartfonów.
0 Like