Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozpoznawanie twarzy

(Temat utworzony: 18-02-2025 07:41 AM)
243 Wyświetlenia
Maniollo
Troubleshooter
Opcje
Wiele się źle pisze o nowej serii S, ale jedno co jest naprawdę dobre to właśnie rozpoznanie twarzy. U mnie na małym działa wyśmienicie nawet w warunkach słabego oświetlenia. Łapie pod dużymi kątami, a nawet 9/10 z profilu. Wczesniejsze moje tel z tej serii miały z tym problem.
0 Like
5 Odpowiedzi
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Fakt że w one ui 7 znacznie poprawiono ale to daleko do iphona czy huawei, przepaść.
Należy pamiętać że jest to nie bardzo bezpieczny sposób bo tylko użyty aparat.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Rozpoznawanie twarzy które ma IPhone nie ma co porównywać gdyż działa zupełnie inaczej. Face ID działa dzięki wykorzystaniu technologii kamery TrueDepth, która umożliwia skanowanie i analizowanie twarzy użytkownika, jego linie, zmarszczki i kształt. W Samsungu jest do rozpoznawanie twarzy przez kamerę przednią. Zgodzę się że działa to już zupełnie lepiej niż było to na początkowych modelach.
Maniollo
Troubleshooter
Opcje
Ale działa wyśmienicie w porównaniu do poprzednich wersji. Tak wiem i zdaje sobie sprawę z ew zagrożeń stosując ten sposób odblokowanie urzadzenia . Idąc na melanż tel zostaje w domu.😂
Szelo
First Poster
Opcje
Ma ktoś problem z zapisanymi danymi twarzy?
Zapisałem twarz niedokońca starannie, alternatywny wygląd podobnie. I teraz gdy chciałbym to zmienic i ustawić to dobrze to nie moge usunąć tych zapisanych. Klikam w "usuń dane twarzy "
"Usuń alternatywny wygląd "
I nic, dosłownie nic sie nie dzieje moge klikac po kilka razy i dalej nic. S25ultra
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szelo, Spróbuj zmienić typ blokady ekranu na Brak lub Przeciągnij. Taka zmiana spowoduje usunięcie zapisanych danych biometrycznych.

Screenshot_20250319_222358_Settings.jpg

0 Like