Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z SMS

(Temat utworzony: 06-02-2025 04:45 PM)
1365 Wyświetlenia
veupa
Student
Opcje
Mam problem z wysyłaniem sms tradycyjnych. W opcji RCS jest ok ale jeśli ktoś nie ma tej opcji nie mogę wysłać sms. Dopiero jak ktoś do mnie napisze to mogę odpowiedzieć i jest ok.
0 Like
7 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Wiadomości przed wyczyszczeniem danych najlepiej usuń wszystkie SMS-y których nie udało się wysłać (z kosza również). Ustawienia --> Aplikacje --> Wiadomości (wybierz tą z której korzystasz) --> Pamięć --> Wyczyść dane.
Jołkipołki
Student
Opcje
Dzień dobry, ja również mam z tym problem. Wyczyściłem pamięć cache oraz dane i nic nie pomogło. Podobny problem miał ktoś z Samsungiem S24 po przejściu z telefonu Huawei. Jednak tam stanęło na tym, że głównie był problem z napisaniem wiadomości do osób, które posiadają Iphony. Jednak w moim przypadku część osób do których nie mogę napisać ma Iphony, ale część osób ma także Samsungi oraz modele telefonów innych producentów. Wiec nie ma w tym reguły. Do dwóch osób już dzwoniłem i vice versa, lecz w dalszym ciągu nie mogę napisać do nich wiadomości. Może gdyby te osoby wysłały mi wiadomość, to mogłoby sie okazać, ze mogę im odpisać na wiadomość. Jednak nie będę sprawdzał 300 kontaktów do kogo mogę pisać, a do kogo nie a następnie dzwonił do nich, by do mnie napisali...
0 Like
veupa
Student
Opcje
Zmień apkę do sms na tą od Samsunga. U mnie zadziałało
Jołkipołki
Student
Opcje
Dzięki wielkie! Teraz mogę wysyłać wiadomości, choć jest to rozwiązanie tymczasowe - podobno Samsung będzie zwijał aplikację, by zostawić Google RCS na wyłączność.
0 Like
Macka2411
First Poster
Opcje
Jak się ona nazywa dokładnie
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Macka2411, tu masz odnośnik, aplikacja Wiadomości Samsung znajduje się do pobrania w Galaxy Store. Nie jest już fabrycznie zainstalowana na smartfonach z serii S25.

https://galaxystore.samsung.com/prepost/000008006129?appId=com.samsung.android.messaging

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Macka2411
First Poster
Opcje
Dzięki za pomoc 👏