Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z osią czasu Google

(Temat utworzony: 30-03-2025 06:56 PM)
157 Wyświetlenia
Sapero
Apprentice
Opcje
Witam. Mam problem z osią czasu Google na telefonie s25. Po zakupie telefonu przeniosłem wszystkie dane ze starego telefonu s20. Wraz z historią podróży i odwiedzanych miejsc. Od tego dnia moje podróże nie są rejestrowane. Lokalizacja włączona, os czasu również, usunęłam pamięć map, sprawdziłem ustawienia godziny, odinstalowałem i zainstalowałem spowrotem aplikację map na telefonie i nic. Zalogowałem się na starym telefonie s9 włączyłem te same ustawienia jak w s25 i stary telefon rejestruje oś czasu. Nowy nic. Czy macie może jakieś pomysły. Pisałem do pomocy Google. Wysłali mi odpowiesz, że resety, kasowanie pamięci podręcznej, data. Nic nie pomogło. Prosiłbym o pomoc. Podejrzewam, że telefon jest poprostu felerny. 

image

image

image

image

image

image

image

0 Like
7 Odpowiedzi
Amazigh
Big Cheese
Opcje
To nie telefon (hardware) jest felerny. Felerna jest "nowa codzienność" Samsunga i "współpraca" nowego One UI7 z nowym And15...
0 Like
Sapero
Apprentice
Opcje
Więc co mi pozostaje? Czekać na aktualizację?
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Niektóre z "felerów" udaje się chwilowo "naprawić" przez reset tej czy innej aplikacji Googla i operacje typu wipe cache, ale tylko chwilowo - po krótszym czy dłuższym czasie pojawiają się ponownie. Czekać. Nie wiadomo jak długo. Bo co innego - zmiana "nowego" na stare, ale tylko takie, które nie dostanie "nowych" aktualizacji...?
0 Like
Sapero
Apprentice
Opcje
Reset telefonu do ustawień fabrycznych i ponowne zalogowanie się na telefonie na swoje konto może pomóc?
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Ps.: nie wiem czy dobrze zrozumiałem wcześniejsze dzialania: czy wyłączyłeś rejestrowanie osi czasu, wyczyściłeś dane zapisane na koncie G., wyłączyłeś/włączyłeś telefon i włączyłeś ponownie oś czasu w ustawieniach konta?
0 Like
Tomq84
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem i nie mam pojecia jak to naprawic
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Tomq84 Czy ściągałeś dane ze smart switcha z innego telefonu od razu przy pierwszej konfiguracji? Z tego co zauważyłem, to na anglojęzycznym forum Samsung komuś udało się powiązać ten błąd właśnie z tym. Przywrócił ustawienia fabryczne, skonfigurował sprzęt ręcznie bez kopii zapasowej i oś czasu działała poprawnie.

Dopiero po tej czynności zgrał dane z innego urządzenia (bez danych aplikacji) i oś dalej działała poprawnie.