Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odblokowywanie twarzą/odcisk

(Temat utworzony: 01-04-2025 10:26 PM)
286 Wyświetlenia
piotr_o
Apprentice
Opcje
Jak myślicie, czy bezpieczne jest ustawianie telefonu S25 na odblokowywanie twarzą? Nie jest to podobno tak dobre jak w iPhonie, ale zależy mi na jednej rzeczy: gdy przyjdzie powiadomienie, po spojrzeniu na telefon od razu pojawiała się jego treść, bo telefon się odblokował. Nie mogę tego jednak ustawić, gdy mam tylko odcisk palca, ponieważ po zeskanowaniu od razu przechodzi do ekranu głównego. Może ktoś wie, czy można odcisk palca ustawić tak, żeby po przyłożeniu palca pozostawał na ekranie blokady? I wtedy po przyłożeniu rozwijała się treść np. SMS-a? Wiem, że można ustawić, żeby od razu się pokazywała, ale wtedy każdy ma dostęp do treści. Takie coś da się ustawić tylko z twarzą, a z odciskiem palca nie widzę takiej opcji. Jakieś rozwiązanie? 
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. System rozpoznawania twarzy u wielu prodecuntów w tym u Samsunga da się oszukać np. za pomocą zdjęcia. Dzieje się tak ponieważ telefon do rozpoznania twarzy wykorzystuje przednią kamere która skanuje twarz w 2D przez co nie jest w stanie rozróżnić płaskiego zdjęcia od trójwymiarowej twarzy. Wyjątkiem są m.in. telefony Apple które przez specjalną kamere skanują twarz w 3D.
Nie ma ustawienia które pozwoliłoby na pozostanie na ekranie blokady po odblokowaniu telefonu odciskiem palca tak jak ma to miejsce w przypadku skanowania twarzy.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 Odpowiedzi
Rozwiązanie
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. System rozpoznawania twarzy u wielu prodecuntów w tym u Samsunga da się oszukać np. za pomocą zdjęcia. Dzieje się tak ponieważ telefon do rozpoznania twarzy wykorzystuje przednią kamere która skanuje twarz w 2D przez co nie jest w stanie rozróżnić płaskiego zdjęcia od trójwymiarowej twarzy. Wyjątkiem są m.in. telefony Apple które przez specjalną kamere skanują twarz w 3D.
Nie ma ustawienia które pozwoliłoby na pozostanie na ekranie blokady po odblokowaniu telefonu odciskiem palca tak jak ma to miejsce w przypadku skanowania twarzy.
Anessal
Voyager
Opcje
Używam obcej apki do sms czyli Chomp SMS i ma funkcję wyskakującego okienka po odblokowaniu odciskiem mam podgląd pełny na sms i jeszcze możliwość odpowiedzi
piotr_o
Apprentice
Opcje
Ok dzięki za info.
0 Like