Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wilgoć, problem z ładowaniem s24

(Temat utworzony: 07-12-2024 11:37 PM)
1796 Wyświetlenia
Klaudia23x
Journeyman
Opcje
Witam, kilka dni temu pojawil sie problem z ladowaniem. Rano odlaczylam telefon, ktory byl naladowany. Wieczorem przed snem chcac go podlaczyc zauwazylam ze nie lapie ladowarki. Myslalam ze kabel popsuty, podlaczam pod powerbanka- laduje, 2 tel- laduje. Wyskoczyl komunikat o wilgoci albo ciele obcym. Z wilgocia brak kontaktu xD ciala obcego w porcie nie widze, przeswietlilam latarka z kazdej strony, no nic nie widac. Ladowanie bezprzewodowe dziala. Nastepnego dnia rano podlaczylam tel w aucie, niby zaskoczylo ladowanie ale kilka procent mialo sie ladowac ponad godzine, cos nie halo. Wieczorem w domu probowalam znowu z ladowarka- zaskoczylo, ale obudzilam sie w nocy i naladowalo tylko 4% i sie rozlaczylo. Teraz kolejnego dnia wieczorem wyskoczyl znowu komunikat o wilgoci badz ciele obcym. Co robic, juz brak pomyslu, telefon zakupiony w kwietniu tego roku i juz taki problem... 

EDIT 20.12 przez ostatnie dni nic nie robilam z portem usb c, teraz mnie cos tknelo i po przeczytaniu jednego z komentarzy podlaczylam telefon pod usb c do ladowania i o dziwo od kilku miniut sie laduje, chociaz nie ma opcji super szybkie ladowanie, ale jest progres.
image

0 Like
16 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam proszę na początek uruchomić ponownie telefon jeżeli to nie pomoże proszę wyczyścić dane aplikacji USBSetting. Ustawienia --> Aplikacje --> 3 kreski ze strzałką w dół --> Pokaż aplikacje systemowe --> OK --> USBSetting --> Pamięć --> Wyczyść dane. Proszę jeszcze zapoznać się z tym poradnikiem: https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-wilgoć-w-porcie-ładowania-smartfoni...
Klaudia23x
Journeyman
Opcje
Zrobione, juz kilka dni temu wyczytalam o tym i zrobilam to, dzis tez po wyskoczeniu komunimatu. Niby komunikat znikl, ale telefon dalej nie laduje sie przewodowo.
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
W takim razie wyczyściłbym jeszcze port ładowania tak jak jest opisane w poradniku który podesłałem w pierwszej wiadomości. Jeżeli to nie pomoże proszę wykonać hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Jeżeli to również nie pomoże oznacza to uszkodzenie czujnika i konieczna będzie wizyta w serwisie.
danielb_88
Voyager
Opcje
Miałem ten problem w s20 ultra, potem w s21 ultra. Teraz jak widać w kolejnych jest to samo. W moich przypadkach zawsze pomagało po prostu czyszczenie gniazda ładowania.
Ewentualnie jeśli zmieniłaś ładowarkę bądź kabel na nowy - użyj innego. Mój poprzedni s21 reagował tak na jedną, nieoryginalną ładowarkę, nie wiadomo dlaczego.
0 Like
Klaudia23x
Journeyman
Opcje
Nie zmienialam ladowarki, oryginalna od zakupu, zaglądałam do gniazda ladowania ale nie nic nie widze. Nie wiem jak jeszcze moge je wyczyscic. Jestem laikiem w takich kwestiach
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Czy kabel wchodzi Pani w gniazdo z kliknięciem, czy jest dość luźny?
danielb_88
Voyager
Opcje
Spróbuj zmienić przewód na jakiś inny, kostkę na inną. Czasami dzieją się niezrozumiałe rzeczy z tymi gniazdami usb-c.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Domyślam się ze gniazdo ma Pani sztywne niestety nie uzyskałem odpowiedzi. Zalecam takie gniazdo wymyć izopropanolem i najlepiej użyć do tego szczoteczki do zębów, oraz odczekać do jego wyparowania. Po tym zabiegu może Pani spróbować podłączyć ładowarkę. Oczywiście najpierw można sprawdzić jak już tu kolega zasugerował na innym kablu.
Klaudia23x
Journeyman
Opcje
Klika
0 Like