Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tap View, Tap Sound

(Temat utworzony: wtorek)
98 Wyświetlenia
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Mam problem z funkcją Tap View, Tap Sound
Nie dziala z żadnym z urządzeń po mimo włączonej opcji, ktos ma jakiś pomysl? 

image

0 Like
7 Odpowiedzi
Amazigh
Black Belt 
Opcje
Funkcja działa z wybranymi tv. Musi byc włączona na obu uurzadzeniach, połączonych z ta sama siecią wi-fi (2,4 lub 5G). Po pomyślnej konfiguracji sprobuj uruchomić ponownie tv i telefon...
0 Like
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Jak widzisz mam tv, soundbar i lodowke z którą funkcja powinna dzialac, z żadnym z tych urządzeń nie działa
0 Like
Amazigh
Black Belt 
Opcje
Widzę tylko screen z instrukcji... Nie widzę czy to są rzeczywiste urządzenia w sieci (nie powinny mieć swojej nazwy identyfikujesz?). Czy to jest zrzut z SmarThings?
0 Like
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Tak z smartthings, sa w tej samej sieci, tv qn95C, soundbar q800T, lodowka family hub
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Przykładasz telefon w dobrym miejscu? Nie masz zbyt grubego etui?
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Bez etui tez nie dziala
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@MarcinCho Jeżeli wszędzie jest włączona i dalej nie działa spróbowałebym z resetem sieci na telefonie, aczkolwiek będziesz musiał parować powtórnie wszystkie urządzenia od nowa, a do tego sieci WiFi.

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj wszystkie ustawienia.

Żadnych wiadomości, kontaktów, zdjęć etc. nie stracisz.

Możesz też sprawdzić w jaki sposób działa Twoja sieć WiFi. Jeżeli działa ona w trybie hybrydowym (czyli w jednej sieci są dwa kanały - 2.4 oraz 5 GHz) i Twój telefon będzie łączył się z innym kanałem niż reszta urządzeń, to z punktu widzenia funkcji urządzenia te są tak naprawdę w innej sieci. Musiałbyś skonfigurować router tak, aby działał tylko w trybie jednego kanału (tj. aby dana sieć WiFi miała tylko jeden kanał np. 2.4 GHz, zamiast kanałów 2.4 i 5 GHz w jednej sieci).