Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szybko rozładowywuje się s 24 ultra

(Temat utworzony: 23-01-2025 07:59 AM)
411 Wyświetlenia
arni34
Explorer
Opcje
Siema!

Mam S24 Ultra od 2 stycznia 2025.
Wczoraj około 21:00 ładowałem go do 80%.
A teraz o 8:00 mam już 67%, przez noc spadło 2/3%. I w ogóle szybko się rozładowuje. Czy ktoś wie, jak to zmienić, żeby bateria trzymała długo?
0 Like
13 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Telefon jest nowy, czy już użytkuje go Pan jakiś czas? Proponuję ładować telefon tez do 100%
arni34
Explorer
Opcje
Telefon mam od 2 stycznia i użytkuje, normalnie
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli przez noc spadło o 2-3% to wszystko jest w porządku. Zależy co jeszcze robiłeś pomiędzy 21:00 a 8:00.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Telefon potrzebuje ok 3 tygodni by bateria zaczęła optymalnie działać, w tym czasie może być jeszcze niestabilna
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@arni34  Cześć 

To jak przedmówcy powiedzieli dwa czy procent to jeszcze nie jest tak dużo. Ja natomiast ładuję najczęściej do 80% telefon. Można jeszcze zastosować różne tryby w ustawieniach w dziale zarządzania energią. Można też tam na przykład włączyć opcję żeby system dawał aplikację które nie są długo używane do głębokiego uśpienia

LifeIstBrutal
Explorer
Opcje
Dziwne.
Ja codziennie ładuję telefon przez spaniem +/- 17-18 godzina.
Odlączam przed pracą koło 23 i na luzie całą noc do 12 trzyma do około 72% a pozostała bateria na reszte dnia starcza.
Ładuję na 100% zawsze.
Ja bym podesłał do samsunga, niech to sprawdzą.
Ja używam navi bo jako kierowca potrzebuję, oraz dane pakietowe i bt.
Dziwna sytuacja z tymi bateriami. Chociaż akurat ja jestem mega zadowolony z baterii w s24u.
0 Like
arni34
Explorer
Opcje

Witam bateria w s24 ultra ( mam go od 2 stycznia 2025r.) Wydaje mi się że ciągle spada ładowałem go wczoraj około 20 i dziś już 13.30 ma on 51%, dodam że ładowałem go do 80%. Czy to normalne czy nie ? Używam yt,tiktoka itp nie jakoś mega długo. W nocy stracił 2/3% a dziś go używam od godziny 7/8. A wczoraj używałem do 21

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czyli przez 17 i pół godziny telefon zużył 29%. Średnio wychodzi około 1.7% na godzinę. To nie jest zły wynik. Wszystko zależy od tego jak długo używasz aplikacji społecznościowych oraz YouTube. Tego typu aplikacje mocno wpływają na zużycie energii.

miroON
Big Cheese
Opcje
Jesli posiadasz go od poczatku miesiaca czyli bateria w miare sie unormowala , wiec na baterie nie ma co zwalac Teraz zalezy czego uzywasz i w jakim stopniu Jesli wskazales YT TT i Fc to sa to zasobozerne aplikacje i przy dluzszym uzytkowaniu bateria poleci w dol
A i napewno jest jeszcze cos co dziala w tle
0 Like