Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung Gakaxy S24 nie wysyła SMSów do niektórych kontaktów.

(Temat utworzony: 09-09-2024 01:39 PM)
4600 Wyświetlenia

Też mam ten problem

aszczep
Journeyman
Opcje
Mam problem z wysyłaniem SMSów do niektórych osób z moich kontaktów po przełożeniu karty SIM nju mobile z Huawei P9 do S24. Po naciśnięciu Wyślij zarówno w Wiadomości Samsung jak i Wiadomości Google pojawią się informacja "Nie można wysłać wiadomości". Również nie mogę zadzwonić do tych osob, połączenie jest zrywane ale czasem się to udaje. Po przełożeniu karty SIM spowrotem do poprzedniego telefonu problem nie występuje. Co może być przyczyną?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
aszczep
Journeyman
Opcje
Udało mi się ustalić pewien fakt: wszystkie 3 osoby do których nie mogłem wysyłać SMSów mają iPhone. Możliwość wysyłania pojawiła się po nawiązaniu kontaktu telefonicznego.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
36 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jakiego typu jest karta SIM ? Starego czy nowego?
PatrykF
Expert
Opcje

@aszczep Masz jakiekolwiek inne karty, które możesz przetestować - najlepiej innego operatora? Być może problem będzie występował tylko z tą jedną konkretną kartą.

aszczep
Journeyman
Opcje
Hm, nie wiem. Jest dosyć stara, ma kilka lat, 5 moze 6. Czy jest możliwość rozpoznania typu karty? Problem na razie dotyczył dwu kontaktów, w obu już znikł. W jednym wypadku znikł po zadzwonieniu do tej osoby, w drugim po wyjęciu i ponownym włożeniu karty SIM. W obu wypadkach w tym samym czasie mogłem wysyłać SMSy do innymi osób a do nich nie, mimo wielokrotnych prób. Nie wiem niestety czy nie jest tak że niektorzy z moich kontaktów nie moga do mnie wysyłać wiadomości a ja nie jestem w stanie tego sprawdzić.
aszczep
Journeyman
Opcje
Dziękuję. Sprawdzę to.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak nowe karty mają mniejszy prąd pobierania i są od 3 lat. Warto wymienić bo z kartami SIM też na serwisie mieliśmy już różne cuda. Szczególnie jeśli są starszego typu a nowy telefon.
aszczep
Journeyman
Opcje
Dziękuję. Cieszę się że tak szybko i sprawnie odpowiadacie. Pozdrawiam.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie ma za co. W razie pytań proszę śmiało pisać. Pozdrawiam.
Rozwiązanie
aszczep
Journeyman
Opcje
Udało mi się ustalić pewien fakt: wszystkie 3 osoby do których nie mogłem wysyłać SMSów mają iPhone. Możliwość wysyłania pojawiła się po nawiązaniu kontaktu telefonicznego.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ach te ogryzki ostatnio z nimi są same problemy. Rozumiem że teraz już może Pan normalnie wysyłać do nich wiadomości?
0 Like