Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S24 Ultra - samoczynnie wyłącza się i przez ok. 20 minut nie chce się włączyć

(Temat utworzony: 08-02-2024 11:14 PM)
4398 Wyświetlenia
Rafalkielce
Pioneer
Opcje

Witam, już dwa razy podczas korzystania z telefonu zdarzyła mi się sytuacja, że telefon samoczynnie wyłączył się i przez ok. 20 minut nie chciał się włączyć. Być może to przypadek, ale zdarzalo się to podczas ładowania indukcyjnego w samochodzie (dużo jeżdżę). Nagłe telefon zarażał ekran i się sam wylaczał. Nacisiniecie przycisku zasilania albo nie skutkowało niczym, albo włączał się do ekranu startowego, mroził go i zaraz wyłączał albo pojawiały się na ekranie biale poziomie, ruchome kreski. W takich momentach grzał się bardziej i jakby zużywał więcej baterii. Po 20 minutach włączał się (ja go włączałem) i było już wszystko ok. Telefon nówka, nigdy mi nie upadł. Obchodzę się jak z jajkiem. Ktoś tak miał?

61 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

Rafalkielce
Pioneer
Opcje
No niestety nie zadziałało. Wręcz znowu się tak zrobiło. Zrobiłem wipe cash i nie mogłem włączyć telefonu. Albo nie reagował albo od razu przechodził do menu recowery. Po 10 minutach i 20 próbach włączył się. Zrobiłem jakieś screeny, może coś wyjaśnią. Messenger_creation_0f32711e-783b-4376-b055-93bfd8b4b3bc_1000008801_1707431985.jpgMessenger_creation_2d641c16-e166-4de0-b18e-783a3de1f0ab_1000008802_1707431987.jpg
0 Like
Kamilo101
Journeyman
Opcje
Zwrot telefonu załatwi sprawę, ja swój zwróciłem co prawda ze względu na inne wady.
Rafalkielce
Pioneer
Opcje
Zwrócić nie mogę bo już minęło 14 dni. Tylko serwis ale mam już wgraną kasę fiskalną połączoną z tym konkretnym aparatem. Nie da się tego przegrać nigdzie indziej. A jak oddam na serwis to z dwa tygodnie im zejdzie a bez telefonu i tej konkretnej na nim wgranej kasy jestem dwa tygodnie bezrobotny.... a ZUS trzeba płacić 😞
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Zostaje serwis, nic innego nie wymyśli tutaj.
_wiktoriae_
Apprentice
Opcje
Ja miałam taka sytuację z moim starym telefonem galaxy M21 w pewnym momencie zamroziło mi ekran gdy go wyłączyłam (nie całkowicie) i chciałam go ponownie włączyć zero reakcji i po chwili się włączył i pozostal na ekranie włączania i też juz się nie włączył. Jak się okazało padła mu płyta główna ,na szczęście był jeszcze na gwarancji ale No słabo
Radziala bym zrobić kopie zapasowe i oddać telefon do serwisu albo niestety bądź stety kupić nowy bo takie coś nie powinno mieć miejsca
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, w tej sytuacji pozostaje udanie się do autoryzowanego serwisu Samsunga.

[ Znajdź Centrum Serwisiwe Samsung]
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Czy ładowarka indukcyjna jest leżąca, czy w uchwycie na telefon?
Rafalkielce
Pioneer
Opcje
W uchwycie na telefon
0 Like