Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S24 Ultra problemy Ekran/Aparat, Wersja Vietnam/Korea

(Temat utworzony: 27-01-2024 07:27 PM)
4914 Wyświetlenia
ForzaGigi
Voyager
Opcje
Witam, temat raczej znany. Chodzi o problemy z jakością ekranu i aparatu względem poprzednika s23u jak i innych modeli. Przeglądając inne fora z tematyką w/w problemu. Znaczna ilość osób która posiada flagowca produkcji Vietnam wytyka problemy z bladym ekranem i zoomem aparatu. Czy posiada ktoś wersję produkcji z Korei i mógłby się podzielić swoimi obserwacjami? Bo może jednak problem jest tylko w wersjach z Vietnamu? Pozdrawiam. 
46 Odpowiedzi
Bukasz
Journeyman
Opcje
Mój to też Vietnam i mam problemy z aparatem, w szerokim kącie podczas nagrywania białe plamki i dziwne dźwięki modułu aparatu w trybie wideo.
ForzaGigi
Voyager
Opcje
Widzę, że coraz więcej problemów wychodzi. Białe plami tylko przy nagrywaniu? Na zdjęciach coś wychodzi dziwnego?
0 Like
Bukasz
Journeyman
Opcje
Widać najbardziej przy nagrywaniu, na zdjęciach też, ale chyba algorytm odszumiania usuwa to z fotek. Wrzucam screena z filmu gdzie widać to bardzo wyraźnie i w dużej ilości. Zgłosiłem już reklamację, ale jestem ciekawy jak do tego podejdą, mam S22U do odesłania na odkup a tu takie kwiatki. 1706393108099.jpg
0 Like
ForzaGigi
Voyager
Opcje
Mega dziwna sprawa. Coś w rodzaju hot pixeli? Ciężko to określić.
0 Like
Bukasz
Journeyman
Opcje
Tak to właśnie wygląda, ale jest naprawdę mega wyraźne i widzę je nawet czasami w jasnych scenach. Plus tak jak pisałem, podczas nagrywania aparat wydaje dziwne dźwięki, jakby coś skrzypiało. Może coś ze stabilizacją? Nie mam pojęcia, ale średni ten pierwszy dzień z telefonem.
ForzaGigi
Voyager
Opcje
Kurcze, ciezki temat z tym s24u. Chcę zamówić przed 30.01, ale jak wychodzą takie "kwiatki" tu z bladym ekranem, teraz jak w Twoim przypadku dziwne pixele i skrzypiący aparat( być może wada mechaniczna)? Aż strach ryzykować, bo nie wiadomo co się dostanie.
0 Like
Bukasz
Journeyman
Opcje
No wiesz, zawsze się może zdarzyć jakiś wadliwy egzemplarz, więc to nie musi być jakiś dramat. Najbardziej mnie zastanawia, czy podejdą do tego rozsądnie i faktycznie zaproponują wymianę czy będę musiał odsyłać na naprawę (czego pewnie nie zrobię, zdecyduję sie na zwrot i zostanę przy S22U, bo nie będę czekał nie wiadomo ile na "nowy" telefon z serwisu). U mnie ekran wygląda okej, na moje oko bardziej kwestia kalibracji niż jakiejś wady w tym przypadku.
0 Like
krzysiumisiu
Troubleshooter
Opcje
To jest niedopracowane AI
0 Like
ForzaGigi
Voyager
Opcje
Jasne, że może się trafić. Bardziej martwi mnie to, że tych opinii niezadowolonych osób jest naprawdę sporo. Głównie dotyczą właśnie wyblakłego ekranu jak i zoomu aparatu.
0 Like