Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

S24 ultra nie działa wysyłanie sms na iphone

(Temat utworzony: 05-12-2024 04:46 PM)
606 Wyświetlenia
M4teus7
Journeyman
Opcje
Nie mogę wysłać wiadomosci sms na Iphone. Cały czas czerwony wykrzyknik i wiadomość nie wysłano. Na inne telefony bez problemu działa wysyłanie. Może ktoś wie jak to ogarnąć? 
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak jak Panu napisałem wcześniej odkąd IOS wprowadził w swoim systemie czat RCS to niektóre urządzenia z androidem mają dziwny problem i nie mogą wysłać wiadomości tylko na telefony Apple

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

14 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Temat był już poruszany. Z tego co mi wiadomo, to problem leży po stronie IOS. Z jakiej aplikacji wysyła Pan SMSa od Samsunga, czy od Google?
M4teus7
Journeyman
Opcje
Niebieski dymek na białym tle to chyba aplikacja google jeśli się nie mylę.
0 Like
M4teus7
Journeyman
Opcje
Jak chciałem odpisać na wiadomość to nie dało się wysłać. Ale jeśli w prawym dolnym rogu kliknąłem w dymek, wybrałem odbiorce to wiadomość została wysłana. A po wybraniu odbiorcy przeszło do tej samej wiadomości. Dziwne bo próbowałem to ogarnąć na różne sposoby.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Już mieliśmy kilka takich zgłoszeń i problem pojawił się jak w IOS włączony został Czat RCS. Proszę spróbować tą od Samsunga i wyłączyć Czat RCS
M4teus7
Journeyman
Opcje
Dziwne, zrobiłem teraz jakby nowa wiadomość wybrałem odbiorce i mogę teraz bez problemu wejść w ostatnia wiadomość i odpisać. Teraz wysyłanie działa jakby normalnie
0 Like
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak jak Panu napisałem wcześniej odkąd IOS wprowadził w swoim systemie czat RCS to niektóre urządzenia z androidem mają dziwny problem i nie mogą wysłać wiadomości tylko na telefony Apple
janio55
Student
Opcje
To dziwna sprawa. Bo mam 2 identyczne Samsungi A55 i z jednego mogę wysłać sms na iphkna a z drugiego nie. Generalnie *****, jestem mocno rozczarowany Samsungiem żebym miał.problem z tak podstawowa czynnością jak wysłanie smsa
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Ostatnio była mowa o tym i przyczyną jest RCS w IPhone a dokładnie jego szyfrowanie w systemie IOS. Błąd następował w przypadku wysłania i odbierania wiadomości z telefonów Apple.Z informacji jaką dostaliśmy od producenta zostalo podpisane juz porozumienie z Google nad rozwiązaniem problemu na wspólnym szyfrowaniem wiadomości RCS i poprawnym ich wysyłaniem między systemami IOS i Android.
0 Like
janio55
Student
Opcje
No nie. To wbrew logice. Mam dwa identyczne Samsungi i z jednego sms wychodzi a z drugiego nie. Dramat. A zatem błąd nie jest po stronie iphkna tylko Samsunga
0 Like